Botoşani: Banii pentru copiii mutilaţi din Haiti ajung la avocaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 10.000 de lei aflaţi în contul Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar au acum o altă destinaţie. După ce au promis că vor face colectă pentru victimile din Haiti, miile de angajaţi din învăţământ nu vor mai scoate niciun leu din buzunar pentru această campanie. Profesorii spun că nu se gândeau că vor trebui să se judece pentru a-şi primi drepturile salariale.

 „Noi am fost de acord. Am fi dat banii şi am fi făcut colectă dar dacă nu mai reuşim să supravieţuim şi nu ni se dă nici măcar ce e al nostru. Acum banii pentru săracii copii se duc pe procese", a spus Iulica Răileanu, o angajată din învăţământul botoşănean.

Îmbrăcămintea, încălţămintea şi sumele de bani pe care trebuiau să-i primească de la Botoşani, oamenii aflaţi în suferinţă din Haiti, devin onorariul avocaţilor.

În luna februarie, dascalii şi educatorii botoşăneni au fost de acord, la iniţiativa liderului de sindicat să aloce 10.000 din cotizaţiile celor 4.000 de membri, victimelor din Haiti şi, totodată, să înceapă o colectă de sume şi jucării pentru copiii mutilaţi din acea zona.

Cum socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, campania de ajutorare s-a anulat. Mai mult, nici cele 10.000 de lei pentru care se hotărâse că vor lua drumul haitian nu vor mai ajunge la sinistraţi.

Aflaţi mai multe din Adevărul de Seară de mâine.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite