Botoşani: Bani cu ţârâita pentru lucrările de amenajare hidrografică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a alocat ieri,  47 de milioane de lei pentru lucrări de amenajate hidrografică care vor fi executate în zece judeţe afecate de indundaţii. Suma este infimă având în vedere că doar judeţul Botoşani are nevoie de cel puţin 27 de milioane lei pentru executarea unor lucrări urgente.

A fost necesar să ne confruntăm cu două inundaţii catastrofale în judeţ pentru a primi bani de la Guvern pentru continuarea unor lucrări hidrografice începute  pe vremea lui Ceauşescu şi abandonate între timp.Guvernul a aprobat în ultima şedinţă alocarea a 47 de milioane de lei din Fondul de mediu pentru executarea unor lucrări hidrografice în zece judeţe afectate de indundaţii în acest an. Judeţului Botoşani îi vor reveni cel mult cinci milioane de lei, sumă total insuficientă pentru câte lucrări ar fi necesare. „Încă nu ştim câţi bani vor fi repartizaţi judeţului Botoşani. Noi am solicitat un necesar de 27 de milioane de lei, dar s-a aprobat 47 pentru toată ţara. Cu siguranţă o parte din bani vor fi pentru amenajarea malului stâng al Siretului, în zona localităţilor Hânţeşti şi Bucecea." a declarat Ana Maria Agiu, purtătorul de cuvânt al Agenţieie Naţionale Apele Române

Aşadar, cu banii care vor veni de la Guvern nu se va putea face mare lucru. Specialiştii de la Apele Române spun că sunt urgent necesare lucrări de regularizare pe tot cursul râurilor Jijia, Miletin, dar şi la Prut sau în zona Dorohoilului „Pe aceste râuri, dar şi în zona Dorohoiului trebuie executate cât mai repede lucrări pentru prevenirea şi diminuarea indundaţiilor. Regularizarea jijiei a început în 1989 şi din 165 de kilometri am reuşit să executăm lucrări doar pe 27 de kilometri." a declarat Mitică Scutaru, inginer specialist la Direcţia Apele Române, Iaşi.

Amănunte în Adevărul de Seară de mâine

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite