Botoşani: Bac la Economic cu note mari şi audieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii audiază zeci de persoane în cazul posibilei fraude de la Colegiul „Octav Onicescu“. Toţi absolvenţii au luat note mari la examen şi n-a picat niciunul. Examenul s-ar putea repeta dacă instanţa stabileşte că a fost viciat.

Anchetatorii încearcă să explice fenomenul „copiilor-minune“ de la Liceul Economic „Octav Onicescu“. Mai bine de jumătate dintre candidaţi, adică 149, au obţinut note mari cuprinse între 8 şi 8,99. Mai mult, 70 de elevi au obţinut note cuprinse între 9 şi 9,99. Niciunul dintre elevii liceului n-a fost respins.

Comisia de examinare a picat câţiva elevi, dar care proveneau de la alte şcoli şi-şi susţineau examenul la acelaşi centru de testare. „Din cei 30 de elevi respinşi, 22 sunt de la Liceul de Resurse ale Naturii din localitatea Coţuşca şi 8 de la Şcoala de Cooperaţie. Toţi elevii noştri au fost admişi“, a declarat Ioan Huţanu, directorul Liceului Economic.

Absolvenţii, de mânuţă cu părinţii, la Parchet

Cei respinşi spun însă că nu s-au pregătit deloc la disciplina „şpagă“, care era obligatorie. „Cine nu a cotizat, nu a luat notă de trecere. Asta e“, a spus unul dintre elevii picaţi care a dorit să-şi păstreze anonimatul. Mulţi dintre liceenii cu note foarte bune au fost ieri, însoţiţi de părinţi, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani pentru audieri.

Niciunul dintre cei audiaţi nu a recunoscut că ar fi „cotizat“ la Bacalaureat. „Vă pot spune că se fac verificări încrucişate şi sunt foarte multe persoane audiate în acest dosar“, a declarat Aurel Simion, purtătorul de cuvânt al Parchetului.

La audieri au fost chemaţi ieri şi membri ai comisiei de Bacalaureat, supraveghetori, preşedinţi ai comitetelor de părinţi. Principalul suspect în acest dosar rămâne preşedintele comisiei, profesorul universitar Leonache Drăgoi de la Universitatea „Gheorghe Asachi“ din Iaşi. Acesta este bănuit că ar fi încasat sume importante de la elevi pentru absolvirea acestui examen.

Primele cinci note mari de la Economic
- 9,80 Ioana Andriş, profil turism;
- 9,76 Ştefan Bilocopetiuc, profil economic;
- 9,60 Claudia Băilescu, profil economic;
- 9,56 Bianca Butacu, profil turism;
- 9,51 Andreea Andrei, profil economic.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite