Botoşani: Avalanşă de cereri de înscriere la grupa mică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1000 de cereri au fost depuse deja la grădiniţe din oraş unde sunt doar 700 de locuri. Unii copii vor rămâne pe dinafară şi pentru că părinţii profită de lipsa unei evidenţe computerizate şi îşi înscriu copilul la mai multe unităţi ca să aibă de unde alege la toamnă.

Aproape 1000 de cereri au fost depuse în ultima lună în condiţiile care perioada de înscriere se încheie pe 10 iunie.  Grădiniţa nr. 19 este una dintre cele mai solicitate din oraş în această perioadă. 87 de cereri au fost depuse iar dosarele continuă să se adune la secretariat. „ Avem doar 40 de locuri pentru grupa mică. Deja numărul cererilor este dublu decât necesarul", a spus Veruţa Chiţă, directorul Grădiniţei nr. 19 din Botoşani.

Aceeaşi situaţie se înregistrează în mai toate grădiniţele din oraş. Părinţii cred că vor avea prioritate doar pentru că au depus din timp dosarele de înscriere. Ca să fie siguri că nu vor rămâne pe dinafară, unii au depus cereri la două şi chiar trei grădiniţe.

Conducerea Inspectoratului Şcolar cunoaşte acestă situaţie dar nu poate interveni în lipsa unei situaţii computerizată a înscrierilor. „Din păcate, nu avem o evidenţă computerizată care să ne ajute să identificăm aceste cazuri. Părinţii trebuie să înţeleagă că şansele unui copil de a prinde un loc în grădiniţă sunt diminuate de aceşti părinţi care abuzează şi îşi înscriu copilul la mai multe unităţica să aibă de unde alege la toamnă", a spus Daniel Botezatu, inspector general adjunct IŞJ Botoşani.

Detalii despre acest subiect, joi in Adevărul de Seară

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite