Botoşani: Autorităţile locale se pregătesc pentru cutremur (Galerie Foto)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiunea de intervenţie desfăşurată la producătorul local de energie termică se înscrie în programul anual de pregătire şi s-a desfăşurat sub coordonarea preşedintelui Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Cristian Constantin Roman.

Chiar şi aşa, nu au lipsit micile incidente, datorită dotării precare a instituţiilor ce au intervenit la presupusul cutremur.

image

„Nu ne-am mişcat suficient pe cât de bine ne-am dorit. S-au observant şi unele relative stângăcii. Ne-am dat seama că trebuie să mai facem pregătiri atât cu personalul nostru cât şi cu cel de cooperare. Toate instituţiile au răspuns semnalului, din punct de vedere al cooperării, lucrurile stau foarte bine", a declarat şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Radu Anton.

image

În timpul exerciţiului au fost simulate incendii, avarii ale instalaţiilor, explozii, emanaţii de gaz în atmosferă, ca urmare a manifestării unui cutremur de pământ, cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter, având epicentrul în zona Vrancea şi durata de 48 secunde.

image

„Cel mai bine este să previi, lucru care s-a întâmplat şi astăzi. Într-o situaţie reală, cu dotarea corespunzătoare putem face faţă unor astfel de evenimente nedorite", a precizat directorul Modern Calor, Ioan Diaconu.

image

Exerciţiile de pregătire a instituţiilor operative în cazul unor dezastre naturale vor continua şi în perioada următoare.

image
Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite