Botoşani: Bugetarii ajunşi în Capitală au fugit la moaşte: Doar jumătate sunt acum la mitingul din Piaţa Victoriei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
arhivă
arhivă

Zece autocare, dintre care cinci ale sindicatelor, au plecat la miezul nopţii spre Capitală.  Liderii de sindicat susţin că jumătate dintre protestatari nu au ajuns la miting pentru că stau la rând la moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou. Între timp la Botoşani se pregătesc controale la firmele de transport care au închiriat autocare sindicaliştilor.

UPDATE

Ora 11.00

Bugetarii au fugit la moaşte....

Mai puţin de jumătate din cei peste 1000 de botoşăneni care au plecat aseară spre Bucureşti nu au mai ajuns la mitingul din Piaţa Victoriei. „ Suntem doar cei de la sindicate. Ceilalţi bugetari care au venit la Bucureşti  pe cont propriu nu au ajuns în Piaţă. Cred că au preferat să meargă la moaşte să se roage decât să protesteze" a declarat Marius Oroşanu, preşedinte Cartel Alfa Botoşani. Cele 10 autocare cu protestatari au ajuns în această dimineaţă la Bucureşti. Convoiul a fost escortat de jandarmerie pe tot traseul spre Piaţa Victoriei. Drumul spre Capitală nu a fost marcat de evenimente.

Ora 10.45

„ Mă aştept să vină un control la firmă, dar nu-mi este frică pentru că sunt corect şi am toate actele în regulă.  Nu este pentru prima dată când sindicatele închiriază autocare de la firma mea pentru mitingurile organizate la Bucureşti. Pot să spun că sindicatele  pentru mine sunt clienţi fideli" a declarat Viorel Grigoraş, patronul firmei de transport RVG,  care a închiriat şase din cele zece autocare plecate spre Capitală.

autocare

Aproape o mie de oameni au plecat cu puţin timp după miezul nopţii spre Bucureşti pentru a participa la cel mai mare miting de protest organizat în ultimii 15 ani. Protestatarii au avut la dispoziţie zece autocare dintre care cinci ale sindicatelor. În plus, au mai plecat câteva microbuze plătite de particulari şi câteva zeci de maşini personale. Chiar dacă oamenii s-au îmbarcat în autocare din zone diferite, aproape toate maşinile s-au întâlnit în centrul oraşului şi au plecat în coloană , fără a se înregistra vreun eveniment deosebit.

arhivă

"Noi avem trei autocare şi câteva autoturismeale oamenilor. Este posibil să plece psre Bucureşti aproape o mie de oameni pentru că sunt şi din afara sindicatelor care vor participa la protest., a declarat Marius Oroşanu, preşedinte Cartel Alfa Botoşani. Vezi video:

În ciuda zvonurilor care circulau ieri seară, niciunul dintre autocare nu a fost oprit din drum de către Poliţia Rutieră sau ARR. Cu toate acestea, la Bacău, un filtru RAR a monitorizat în trafic toate autocarele care aveau drum spre Capitală. " Nu am avut niciun fel de problemă. Suntem aproape de Bucureşti şi nu ne-a oprit nimeni din drum, însă la Bacău era un filtru RAR (n.n: în realitate era vorba de  ARR) care înregistra din mers maşinile." a declarat Ştefan Ţarcă, liderul CNSRL Frăţia Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite