Botoşani: Audiţii muzicale la Muzeul de Istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia „Vis de artist“ sărbătoreşte astăzi Ziua Internaţională a Muzicii. Melomanii se vor putea delecta cu fragmente de muzică clasică din arhiva postului Radio România Muzical.

Audiţiile vor avea loc la Muzeul de Istorie, de la ora 18.00. Intrarea este liberă. „Vor fi prezentate fragmente din lucrări nu neapărat foarte cunoscute, ci bazate pe influenţa divertismentului în muzica clasică“, a declarat Cătălina Constantinovici, preşedintele Asociaţiei Culturale „Vis de Artist“. Noutatea manifestărilor din acest an constă în fragmentele muzicale mai puţin cunoscute, care vor fi prezentate spre audiţie participanţilor.

„Sărbătorim această zi din 2007, facem în fiecare an de altfel. Anul acesta este vorba de audiţii ale unor fragmente din arhiva Radio România Muzical, respectiv muzică cultă, simfonică şi lucrări orchestrale prezentate de membrii asociaţiei“, a adăugat Cătălina Constantinovici. Parteneriatul a fost realizat pentru a promova acest gen de muzică şi porneşte de la proiectul „Ascultă cinci minute de muzică clasică“, iniţiat şi dezvoltat de Cristina Comandaşu, redactor-şef adjunct la Radio România Muzical. „Pentru noi contează fiecare gest mărunt pentru că viaţa însăşi este compusă din gesturi mărunte şi decizii care nu par importante, dar care apoi se vor dovedi că au schimbat totul“, spune Comandaşu.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite