Botoşani: Au rămas şi fără loc de muncă şi fără bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii Sanatoriului de Pneumoftiziologie Guranda nu îşi vor mai primi salariile restante. Unitatea medicală are o datorie către Casa de Asigurări de Sănătate pentru care nu au mai primit finanţare pentru ultima lună în care a funcţionat.

32 de angajaţi ai Sanatoriului de Pneumoftiziologie Guranda au ales să protesteze făţă de conducerea unităţii pentru că nu şi-au primit salariile restante. Unitatea a fost închisă pe 1 aprilie, iar angajaţii urmau ca pe 15 aprilie să primească ultima leafă, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

„Conducerea nu a făcut nimic ca să ne sprijine. S-a lăsat aşa până în ultima clipă şi am rămas fără bani. Ni s-a propus să mergem la alte spitale dar salariile oferite nu ne ajung decât pentru navetă", a precizat Gabriela Cojocaru, infirmieră în cadrul Sanatoriului Guranda.

Adunaţi în curtea unităţii medicale, salariaţii şi-au cerut drepturile salariale, însă fără niciun efect. Unitatea nu dispune de fondurile necesare pentru plata salariilor şi nici nu vor mai primi finanţare de la Casa de Asigurări de Sănătate pentru stingerea acestor datorii.

„În urmă cu şase luni a fost un control de la Casă. Casa a considerat că s-au făcut nişte internări fictive şi urma să ne oprească 88.000 lei eşalonat. Am atacat procesul verbal la instanţa judecătorească. Cât timp procesul este pe rol nu ai voie să faci opriri salariale. Oamenii ăştia nu au cu ce să îşi facă sărbătorile de Paşte", a declarat Gheorghe Gavrilă, fostul director financiar-contabil al unităţii medicale.

Aflaţi dacă salariile restante vor fi plătite din ziarul Adevărul de Seară de mâine.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite