Botoşani: Au pierdut copilul ca-n Evul Mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pruncul s-a stins chiar sub ochii mamei. Aceasta susţine că de vină este moaşa, iar medicii spun că micuţul s-a sufocat cu cordonul ombilical.

Larisa Buliga a stat internată trei săptămâni la secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Municipal Dorohoi. Toată lumea se aştepta la o naştere normală. Luni, Larisa a intrat în travaliu, iar coşmarul ei a început. Spune că a stat în sala de operaţie doar cu o asistentă, fără niciun medic de faţă. „Am văzut cu ochii mei cum a ieşit capul copilului. Asistenta l-a apucat de cap, însă a alunecat şi a intrat înapoi. Până a adus ea un cearşaf ca să-l prindă din nou copilul a înghiţit lichid amniotic şi s-a sufocat. L-a scos, a mai chemat o asistentă, l-a bătut la fund, însă degeaba“, povesteşte mama copilului mort.

Şpaga, returnată după deces
Familia este revoltată şi-şi caută acum dreptatea. „Am depus deja plângere la Poliţie. Sunt nişte criminali şi trebuie pedepsiţi ca atare. Principala vinovată este doctoriţa că nu a asistat la naştere“, a declarat Romică Buliga, soţul Larisei.


Aceasta spune că a dat chiar şpagă medicilor, pentru a nu avea probleme. La fiecare consultaţie le cumpăram eu mănuşile. „Totul am cumpărat. Până şi la doctori am dat bani, pe care mi i-au dat înapoi după ce au văzut că bebeluşul este mort“, a declarat Larisa Buliga.

Au făcut o comisie
Şefii spitalului iau apărarea medicului curant Dorica Gherasim şi susţin că aceasta n-ar fi putut face mare lucru pentru a-l salva pe micuţ, care avea ombilicul înfăşurat de două ori în jurul gâtului, fapt care a dus la sufocarea lui.


„Fătul prezenta la naştere dublă circulară de cordon. După naştere s-au efectuat manevre de resuscitare, iar după 15 minute a fost înregistrat decesul. Am solicitat şi necropsia şi vom solicita şi o comisie din partea Direcţiei de Sănătate Publică, din care să facă parte şi un obstretician pentru a vedea dacă există culpa medicală“
, a declarat doctorul Valerian Andrieş, managerul Spitalului Dorohoi.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite