Botoşani: Aşteaptă să poată respira fără aparate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra de 19 ani a intrat pe lista activă de aşteptare, iar Ministerul Sănătăţii a virat 120.000 de euro pentru operaţie la o clinică din Austria.

Chinurile Ceraselei Mihovici se apropie de sfârşit. Tânăra care suferă de fibroză idiopatică, o afecţiune pulmonară extrem de gravă ce o împiedică să respire normal, va fi dusă în scurt timp în Austria pentru operaţie. Plămânii fetei funcţionează doar la 13% din capacitatea normală, iar de aproape doi ani, fata trăieşte cu ajutorul aparatelor. În 2009, Cerasela a depus un dosar la Direcţia de Sănătate Publică prin care solicita ajutor pentru un transplant de plămâni la o clinică din străinătate. Speranţele au fost mici din cauza costurilor: 120.000 de euro.

Totul este pregătit, lipseşte doar donatorul
Familia fetei din localitatea Răuseni şi-au pus toată încrederea în Dumnezeu, iar rugăciunile au fost ascultate. De trei zile, Cerasela este pe lista activă de aşteptare a Universităţii de Medicină din Viena şi aşteaptă un donator compatibil. Ministerul Sănătăţii a aprobat dosarul tinerei şi  a virat banii în contul universităţii. Operaţia poate avea loc în orice moment. „I s-au făcut toate analizele şi, imediat ce se va găsi un donator compatibil, va fi operată. O vom transporta pe Cerasela la Aeroportul Salcea din Suceava, de unde va fi preluată de un avion al clinicii vieneze. În două ore este pe masa de operaţie. Totul se poate întâmpla de la o zi la alta“, a spus Dumitriţa Mihailovici, medic în Cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani.

Vrea să se întoarcă la şcoală
„Sunt foarte fericită şi nu mai am răbdare. După operaţie voi reveni la viaţa normală. Voi merge la liceu şi mă voi bucura de viaţă“, a spus Cerasela Mihovici. În culmea fericirii sunt şi părinţii fetei. „Nu am cuvinte să spun ce  simt acum. Ultimii doi ani au fost un chin pentru toţi. Dumnezeu ne-a scos în cale doar oameni buni care ne-au ajutat. Niciodată nu vom putea să mulţumim pentru ajutorul primit“, a spus Alexandrina Mihovici, mama Ceraselei.

În urmă cu un an, „Adevărul“ a demarat campania „S-o ajutăm pe Cerasela să respire“. 11.000 de euro s-au strâns în conturi pentru fata de 19 ani. Banii au ajutat-o pe Cerasela să supravieţuiască în ultimul an şi să plătească drumurile pentru analize.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite