Botoşani: Astăzi se va termina plombarea craterelor din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De trei zile, angajaţii firmei care a câştigat licitaţia de asfaltare a străzilor din municpiu lucrează de zor pentru a petici gropile din carosabilul botoşănean.

„Până acum au fost şi sincope în activitatea de plombare, lucru care s-a văzut de altfel. Am avut vreo şapte tone de material prost pe care nici nu îl vom plăti firmei Conrec. Sperăm ca aceste 60 de tone pe care le-am pregătit acum să îndreptăm lucrurile. Până acum am turnat doar 60 de tone. Anul trecut am ieşit din iarnă cu 140 de tone. A fost şi o iarnă mai grea. Chiar dacă vom turna 200 de tone, ultima impresie conteaza şi sperăm să ieşim din primăvară bine", a declarat Corneliu Vincenţiu Daniliuc, director Direcţie Edilitare din cadrul Primăriei Botoşani.

Municipalitatea speră ca astăzi să astupe craterele, însă calvarul şoferilor nu va lua sfârşit.

„Astăzi vor fi finalizate gropile adânci în aşa fel încât să se poată circula. Nimeni nu garantează că nu vor apărea alte gropi. Plombele puse în urmă cu două săptămâni au rezistat. În jurul lor au apărut însă adevărate cratere. Dacă cetăţenii vin şi spun să ne orpim din plombare până la sfârşitul primăverii pentru că nu se justifică aceste cheltuieli şi abia atunci să turnăm covor asfaltic noi putem face acest lucru" a declarat viceprimarul Florin Ghiorghiţă.

Reprezentantii Primăriei Botoşani au cerut şi firmelor care au executat lucrări de reabilitare a reţelelor de apă şi canal să refacă partea carosabilă. Aceste firme au trimis însă oamenii în şomaj până în luna martie şi acum nu au cu ce să lucreze. Dacă problemele nu vor fi reabilitate, reprezentanţii primăriei iau în calcul şi posibilitatea de încheiere a unui contract cu o firmă de specialitate care să întreţină lucrările pentru a se putea circula în oraş.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite