Botoşani: Astăzi, patru şcoli au fost închise. Mâine se fac ore în toate şcolile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi vor primi salariile, o parte dintre dascăli continuă protestul început în urmă cu două săptămâni şi refuză să se prezinte la ore. Trei şcoli din Botoşani şi una din Dorohoi rămân închise.

Astăzi nu s-au făcut ore la şcolile generale 7, 6 şi 12 din Botoşani şi Şcoala nr, 5 din Dorohoi. Profesorii anunţă că vor intra la ore abia după ce salariile restante  vor fi virate pe carduri. Azi dimineaţă, majoritatea dascălilor botoşăneni  au decis să reia cursurile, după ce au primit garanţii scrise din partea autorităţilor că îşi vor primi lefurile cel târziu joi.

"Unii colegi au intrat la ore, air alţii nu. Banii au fost viraţi astăzi, iar mâine vor fi pe carduri. Nu cred că începând de mînie mai există vreun motiv să nu se facă şcoală atâta vreme cât toţi îşi vor primii salariile", a spus Maria Ţiprigan, liderul SIP Botoşani.

În Piaţa Revoluţiei nu a mai avut loc astăzi niciun miting. Astăzi, la ora 16.00, liderii de sindicat vor avea o întâlnire cu conducerea IŞJ Botoşani pentru a discuta despre modalităţile în care se pot recupera orele pierdute în timpul protestului.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite