Botoşani:Severin Tcaciuc este liber. Afaceristul a ieşit din puşcărie şi pleacă spre Viena (Video)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Botoşani a admis astăzi cererea de eliberare condiţionată făcută de avocaţii omului de afaceri. Severin Tcaciuc a părăsit penitenciarul şia  plecat spre Suceava la volanul unui BMW X5

Update:  Ora 15.30

Severin Tcaciuc a ieşit pe poarta Peniteniarului Botoşani în urmă cu un sfert de oră. „Nu-i doresc doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu. Zece ani de luptă şi abia acum am câştigat după ce am fost rănit. Voi continua afacerile şi voi da şi intervirui",  acestea a fost singura declaratţie făcută de Severin Tcaciuc la ieşierea din penitenciar.  Afaceristul era aşteptat de către fiul său Cristian, de 26 ani care a venit să-şi ia tatăl cu un BMW X5. La volanul maşiniin s-a urcat chiar Severin Tcaciuc, care a demarat în trombă spre Suceava, localitate unde locuieşte.

Primele fotografii ale lui Severin Tcaciuc după ce a fost pus în libertate

image
image
image
image

Ora 14.15

Cererea de eliberare condiţionată a fost aprobată astăzi de cătreTribunalul Botoşani care a judecat recursul formulat de avocaţii lui Severin Tcaciuc, după ce iniţial, în luna ianuarie, Judecătoria a refuzat eliberarea afaceristului. Totodată, avocatul omului de afaceri a formulat o plângere la CSM  împotriva judecătorului care a respins iniţial cererea de eliberare condiţionată, stabilind următorul termen în luna iunie.  

Severin Tacaciuc este aşteptat în aceste momente la poarta penitenciarului de către fiul său Cristian. „Un judecător înţelept, o decizie corectă. Ne aşteptam să se ia această decizie şi tatăl meu să fie eliberat. Vom pleca la Viena unde este toată familia, după care vom reveni cu toţii în ţară şi ne vom continua afcerile", a declarat Cristian Tcaciuc.

Omul de afaceri va rămâne peste noapte la Suceava, iar mâine va pleca spre Viena pentru a-şi vedea familia.

Tcaciuc este încarcerat din august 2009 , după ce a fost extrădat din Austria, şi a mai stat şapte luni în arest preventiv la IJP Suceava. Deţintul a ispăşit două treimi din pedeapsa de 2,5 ani primită pentru evaziune fiscală, fals, uz de fals şi înşelăciune. Prin urmare, magistraţii au admis cererea de eliberare condiţionată depusă, astăzi, de avocaţi suceveanului.

În următoarele ore, Severin Tcaciuc va ieşi pe poarta Penitenciarului de Maximă Siguranţă Botoşani unde a fost încarcerat 1,5 ani .

Tcaciuc a intrat în atenţia oamenilor legii după ce, comisarii Gărzii Financiare Suceava au constatat că firmele omului de afaceri sucevean Severin Tcaciuc au produs statului, în anii 2000-2001, un prejudiciu de peste 4 milioane de lei. În urma cercetării activităţii firmei de transport a acestuia au fost descoperite peste 40 de infracţiuni. Pentru prinderea acestuia, România  a formulat trei cereri de extrădare, deoarece Tcaciuc a fugit din ţară în 2003 în Austria.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite