Botoşani:UPDATE: Tatăl copilului torturat: "L-am biciuit dar nu l-am scalpat" (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legiştii vor stabili cât de vechi sunt rănile de pe trupul băiatului şi cum au fost provocate. În funcţie de rezultatul expertizei, părinţii violenţi vor răspunde pentru rele tratamente aplicate minorului. Ei riscă până la 15 ani de puşcărie.

Află mărturiile copilului torturat!( Galerie Foto)

ORA 17.00:

Părinţii au fost chemaţi la audieri iar băiatul va rămâne în continuare în grija statului, acesta nedorind să se întoarcă în familie.

"Copilul a fost bătut în repetate rânduri cu biciul şi cu o unealtă din gospodărie. Acesta a fost şi motivul pentru care băiatul a hotărât să părăsească domiciliul urmare a aplicării bătăii ca metodă de educare a copilului. Când a ajuns la noi, dispoziţia copilului era una tristă şi , într-adevăr, prezenta urme de violenţă", a spus Anca Larionesei (foto), psiho-pedagog în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

image

Dacă în urma verificărilor demarate de oamenii legii se va constata că şi ceilalţi fraţi mai mici sunt în pericol, aceştia vor fi preluaţi, de asemenea, într-un centru de plasament.

ORA 16.40:

Părinţii lui Cristinel au mai primit atenţionări din partea oamenilor legii, băiatul nefiind la prima fugă de la domiciliu.

"Nu este prima dată când pleacă de acasă din cauza tratamentului aplicat de părinţi. S-a constatat faptul că i s-a aplicat o corecţie cu un bici. Familia nu a mai fost sancţionată până acum pentru că nu au fost semnalări", a spus Gabriel Aţurcăniţei, şeful de post din comuna Roma. Vecinii din sat spun că băiatul era foarte retras dar că nu ştiau că acesta ar fi fost abuzat în familie.

ORA 16.12:

Mama băiatului, Ionela Rusu (32 de ani) spune că nu şi-a bătut niciodată băiatul şi că a încercat să-l educe doar cu vorba.

"Eu doar l-am batjocorit. Nu l-am lovit niciodată. E obraznic şi îmi vorbeşte urât dar ţin la el altfel nu îl luam de la protecţia copilului", a spus mama (foto) lui Cristinel care l-a avut pe băiat într-un centru de plasament în primii lui doi ani de viaţă.

image

ORA 16.00

Cristinel este un copil obraznic şi nu poate fi educat prin nicio metodă, susţin la unison rudele băiatului de 14 ani. Bunica şi mama copilului torturat vorbesc despre el ca fiind un hoţ, obraznic şi neascultător,, Fugea de acasă, spărgea geamurile de la şcoală, fura şi umbla aiurea prin sat. De obraznic ce era a trebuit să îl scoatem şi de la şcoală că nu mai puteam plăti după el" a spus Niculina Rusu, bunica băiatului( foto jos)

image

ORA 15.30:

Cei trei fraţi mai mici ai lui Cristinel au rămas la Roma, în grija părinţilor cercetaţi penal în urma acuzaţiilor băiatului de 14 ani. Angajaţii de la Protecţia Copilului au făcut astăzi o anchetă socială la locuinţa familiei Rusu dar nu s-au putut decide dacă părinţii sunt periculoşi. Până la finalizarea cercetărilor care vor decide dacă Valenttin Rusu(38 ani) şi soţia sa, Ionela( 32 ani) sunt vinovaţi de ,, rele tratamente aplicate minorului", fraţii băiatului vor rămâne în grija celor doi.

ORA 14.00:

Poliţiştii dar şi o comisie de la Direcţia de Protecţie a Copilului împreună cu reprezentanţii Primăriei Roma, au mers acasă la Cristinel şi i-au audiat pe părinţi. Tatăl băiatului recunoaşte că şi-a abuzat fizic copilul însă nu toate cele relatate de băiat sunt reale.

"Mi-am ieşit din minţi şi i-am dat cu biciul pentru că pleca de acasă fără să ne spună, se ducea la furat şi nu mai ştiam ce să fac cu el. De scalpat nu l-am scalpat. Rana o are de la un spin care i-a intrat în cap acum  vreo doi ani când se căţăra prin copaci. I s-a infectat şi când a căzut coaja i-a căzut şi părul", a spus Valentin Rusu (foto), tatăl vitreg al băiatului abuzat.

image

ORA 08.00:

Cristinel, băiatul de 14 ani din localitatea Roma torturat de părinţi, este internat de vineri la Centrul de Primire a Minorului în Regim de Urgenţă după ce a fost găsit hoindărind pe străzi  plin de sânge.

Băiatul a primit asistenţă medicală de urgenţă şi este acum în grija asistenţilor social. Dată fiind trauma prin care a trecut, Cristinel va fi supus unei consilieri psihologice.Între timp, anchetatorii au început cercetarea penală a părinţilor acuzaţi de copil de tortură şi au dispus expertizarea sa.

Astăzi, Cristinel va fi dus la Centrul de Medicină Legală unde se va stabili de unde provin rănile de pe trupul său dar, mai ales, când şi ce le-a provocat,, Ambii părinţi sunt cercetaţi penal pentru comiterea infracţiunii de „ rele tratamente aplicate minorului", infracţiune pedepsită cu închisoarea de la 3 la 15 ani" a declarat Daniela Darea , piurtător de cuvânt IJP Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite