Botoşani: (UPDATE)Mandat de reţinere în dosarul şpăgii de la Casa judeţeană de Pensii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Liliana Teodoriu va primi în această seară mandat de reţinere pentru 24 de ore
Medicul Liliana Teodoriu va primi în această seară mandat de reţinere pentru 24 de ore

Un medic din cadrul comisiei de expertiză a fost prins în flagrant în timp ce lua mită de la un botoşănean care dorea să se pensioneze pe caz de boală. Procurorii o filau pe Liliana Teodoriu de două luni după ce un bolnav s-a autodenunţat. Şi asistena sa este achetată în dosar.

UPDATE: Ora10.00

Doctoriţa  Liliana Teodoriu este reţinută pentru 24 de ore şi va fi prezentată magistraţilor cu proprunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Medicul va fi din nou audiat în această dimineaţă.  Ea este acuzată de luare de mită în formă continuată. Alte două persoane,  respectiv soţul acesteia şi asistenta de la cabinetul de expertiză medicală sunt acizaţi de complicitate şi au primit interdicţia de a nu părăsi localitatea.

Liliana Teodoriu este acuzată de luare de mită în formă continuată

Procurorii au ridicat-o pe Liliana Teodoriu după două luni de filaj. Asistenta sa şi alţi doi complici sunt anchetaţi în dosarul mită  pentru pensiile pe caz de boală.

Aseară, poliţiştii coordonaţi de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunaul Botoşani au descins la Casa Judeţeană de Pensii. Mai exact, la cabinetul de expertiza muncii a persoanelor pensionate pe caz de boală.

casa de pensii

Anchetatorii aveau informaţii că medicul Liliana Teodoriu( 56 de ani) pretindea şi lua mită de la pensionarii pe caz de boală care veneau anual la expertiză pentru prelungirea dosarelor. Procurorii au demarat ancheta acum două luni după ce unul dintre pensionari s-a autodenunţat. Medicul, asistenta sa şi alţi doi complici au fost filaţi de SRI.

Poliţiştii de la Investigarea Fraudelor din cadrul IJP Botoşani şi cei de la Anticorupţie, coordonaţi de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani au descins la sediul Casei Judeţene de Pensii şi au ridicat-o pe doctoriţă. „ S-a decins în incinta cabinetului de expertiză în vederea efectuării unei percheziţii şi surprinderii medicului Liliana Teodoriu în timp ce lua diverse sume de bani de la persoane supuse expertizării în vederea acordării  pensiilor pe caz de boală. Au fost ridicate documente şi diverse sume de bani" , a spus Cristian Popovici, prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.

botosani casa d epensii

Medicul a fost dus la audieri la Parchet şi va primi în această seară mandat de reţinere pentru 24 de ore.  Doctoriţa a lăsat să se înţeleagă că totul este o înscenare pusă la cale de unul dintre pacienţii săi.

Anchetatorii susţin că au probe suficiente să o trimită pe doctoriţă în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Doctoriţa expertiza în medie 19 persoane pe zi, susţin surse judiciare. Procurorii au descins la locuinţa sa şi au găsit în urma percheziţiei importante sume de bani provenite de la pacienţi. Cel puţin aşa susţine şeful Parchetului.

 În dosarul şpăgilor de la Casa de pensii este anchetată în stare de libertate şi asistenta Brânduşa Honciuc dar şi alte două persoane.

Trei percheziţii au avut loc aseară la Botoşani şi alte două la Dorohoi. „ Ne-a frapat situaţia cutremurătoare a persoanelor supuse expertizării şi maniera de lucru a doamnei doctor", a mai spus procurorul Cristian Popovici, şeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

 Peste 12.000 de persoane din judeţ  primesc pensii pe caz de boală.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite