Botoşani: Asociaţii de proprietari cu datorii uriaşe la furnizorii de utilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Primăriei Botoşani s-au lovit de refuzul unor asociaţii de proprietari de a prezenta actele la control. Potrivit municipalităţii, chiar dacă locatarii se achită de datorii, banii nu ajung acolo unde trebuie din cauza administratorilor din unele asociaţii de locatari.

"Avem cinci asociaţii de proprietari la care am efectuat un control, e vorba de Asociaţiile 5, 6, 19, 53 şi 61. Pe lângă faptul că mare parte dintre  acestea nu prezintă niciun document la control şi refuză sistematic verificarea, ei refuză semnarea contractelor de furnizare şi predare a debitelor pentru energie termică", a spus viceprimarul de Botoşani, Florin Gheorghiţă.

Asociaţiile în cauză au fost amendate cu câte 500 de lei, sume extrem de mică comparativ cu câştigurile pe care le încasează lunar unii administratori, câştiguri ce se ridică până la 4.000 de lei.
Potrivit datelor furnizate de Primăria Botoşani, datoriile celor cinci asociaţii către SC Termica Sa sunt următoarele: Asociaţia Nr. 5 - 379.497 de lei; Asociaţia Nr. 6 - 687.716 de lei; Asociaţia Nr. 53 - 842.596 de lei; Asociaţia Nr. 61 - 912.087 de lei şi Asociaţia Nr. 19 - 918.094 de lei.  

„Din anul 2006 nu au plătit nicio factură reprezentând penalităţi, nu justifică fondul de reparaţii, au locatari cu debite mai mari de trei ani de zile, care nu pot fi recuperate. Chiar dacă locatarii plătesc lună de lună, din păcate, cei din asociaţie direcţionează banii total către alte servicii decât cele care ar fi trebuit plătite din sumele respective", a mai adăugat viceprimarul.

Odată cu amenzile, asociaţiile în cauză au primit şi somaţii. Dacă vor refuza în continuare să prezinte actele de control, municipalitatea va aplica sancţiuni de câte 2.500 de lei şi va sesiza organele de cercetare penală.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite