Botoşani: Asigurarea locuinţei: mulţi întreabă, puţini se asigură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Extrem de puţini botoşăneni au încheiat poliţa obligatorie pentru asigurarea locuinţei. Potrivit unei noi legi, botoşănenii sunt obligaţi să-şi asigure casele în termen de şase luni, altfel vor fi amendaţi de primari.

Potrivit unei legi care a intrat în vigoare în urmă cu două săptâmâni, toate locuinţele trubuiesc să fie obligatoriu asigurate împotriva dezastrelor. Proprietarii au termen de şase luni pentru a încheia o poliţă de asigiurare la una din cele 13 societăţi autorizate de stat. Cu toate că asigurarea este mai mult de cât modică, preţul unei poliţie fiind cuprins între 10 şi 20 de euro pe an, extrem de puţini botoşăneni au încheiat o astfel de asigurare, comparabilă cu RCA-ul la maşini. În medie, societăţile de asiguirări din Botoşani au reuşit în 15 zile de la intrarea în vigoare a legii să încheie cel mult 150 de poliţe.

Şefii societăţilor de asigurări din Botoşani susţin că nu poate fi vorba de reticienţă din partea botoşănenilor ci mai degrabă de lipsa banilor şi de anumite aspecte prevăzute în lege care sunt în defavoarea unei părţi a clienţilor. „Cel puţin 1500 de clienţi s-au interesat până acum la agenţia noastră în ce constă această asigurare. Oamenii vin şi întreabă ce trebuie să facă însă foarte puţini se şi asigură. Avem doar 130 de poliţe încheiate, ceea ce este puţin având în vedere că în tot judeţul sunt peste 140.000 de locuinţe.  „ a declarat Viorel Alexoaie, directorul Agenţieie Omniasig  Botoşani.

Citiţi amănunte în Adevărul de Seară

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite