Botoşani: Asaltaţi de minori înjughiaţi la beţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iustin Antonesei spune că nu-l cunoaşte pe agresor şi nu ştie de ce a fost lovit
Iustin Antonesei spune că nu-l cunoaşte pe agresor şi nu ştie de ce a fost lovit

Potrivit medicilor, numărul copiilor care ajung la spital cu lovituri de cuţit s-a dublat faţă de anii anteriori.

Într-o singură zi, la Secţia de Primire a Urgenţelor a Spitalului de Copii Botoşani au ajuns doi adolescenţi înjunghiaţi. Un băiat de15 ani  fusese lovit de trei ori în faţa unui bar din localitatea Baranca. Agresorul era şi el minor şi consumase băuturi alcoolice.

„Băiatul a venit cu plăgi înjunghiate, de hemitorace stâng, plagă de braţ stâng şi plagă lombară dreaptă, cu  hemoragie internă, cu plagă splenică şi cu plagă diafragmată. A venit în şoc hemoragic. A doua zi a fost operat, iar evoluţia este bună“, a declarat doctorul chirurg Viorel Livadaru. După ce a ieşit din operaţie, băiatul le-a povestit medicilor tot ce s-a întâmplat.

Agresorul l-a lovit de trei ori şi a fugit
„Am mers cu nişte prieteni la un bar în Baranca. Am băut două beri şi s-a agăţat unul de mine cu cuţitul. M-a lovit de trei ori cu cuţitul şi a fugit. Nu îl cunosc. Cred că era beat. Eu mergeam spre maşină şi el a crezut că merg spre el şi mi-a dat cu cuţitul“, a povestit Iustin Antonesei.

„Autorul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire şi alte violenţe, precum şi port al cuţitului fără drept în locurile publice, cauza urmând a fi soluţionată în funcţie de numărul de îngrijiri medicale care vor fi stabilite pentru victimă. Autorul a fost identificat a doua zi dimineaţă la o stână de pe raza localităţii Baranca“, a declarat Daniela Darea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani.

Număr dublu de copii cu plăgi injunghiate
În aceeaşi zi, un alt copil a ajuns la spital cu nasul tăiat cu un cuţit. Medicii spun că a fost vorba tot despre o altercaţie în apropierea unui bar. „Aceste cazuri s-au dublat faţă de anul trecut. Acum nu trece un weekend fără să avem asemenea prezentări pe secţie. Dacă înainte era vorba despre altercaţii prin lovire, acum vin ce în ce mai mulţi minori cu plăgi înjunghiate“, a declarat o asistentă de la Spitalul de Copii. Doctorii mai susţin că aceste agresiuni în care victime sunt copiii au loc cu precădere în mediul rural.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite