Botoşani: Artiştii ţinuţi acasă de lipsa banilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de spectacolele şi turnee programate pentru acest an sunt anulate de criză. Artiştii vor fi nevoiţi să se mulţumească doar spectacole ieftine în faţa publicului autohton

Pentru acest an, principalele instituţii de cultură şi-au programat spectacole şi proiecte de peste 150 de mii de lei. Numai Teatrul ,, Mihai Eminescu" are în pregătire proiecte în valoare de 80 de mii de lei care vor fi amânate dacă autorităţile locale nu vor găsi fondurile necesare pentru sprijinirea lor. Cel mai important eveniment cultural este Festivalul Naţional de Teatru care se vrea o premieră la Botoşani la sfârşitul lunii septembrie. Sub semnul întrebării se află anul acesta şi organizarea celei de a doua ediţii a Festivalului de teatru pentru liceeni,, Amfiteatru" dar şi organizarea Zilelor Teatrului ,, Mihai Eminescu,, care au devenit deja o tradiţie.

Probleme sunt şi la Teatrul de Păpuşi,, Vasilache" care îşi programase pentru această lună un turneu în Turcia. Momentan, turneul este blocat din cauza bugetului mic.

Lipsă de oferte şi la Filarmonică

Anul 2010 nu se anunţă mai bun nici pentru instrumentiştii Filarmonicii de Stat Botoşani care nici măcar nu îndrăznesc să se gândească la marile scene ale lumii.,, Ultimul tunreu l-am avut la sfârşitul anului în Spania. Am susţinut peste 30 de spectacole până le 7 ianuarie când am revenit în ţară. Până acum nu am mai primit nicio ofertă din străinătate. Noi nu avem posibilitatea de a organiza un turneu pentru că nu avem fonduri" a declarat Daniel Boghian, membru al Filarmonicii de Stat Botoşani.

Ce instituţii reuşesc să facă faţă crizei în acest an, aflaţi mâine în Adevărul de Seară

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite