Botoşani: Arest pentru alcool la volan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care urcă băuţi la volan, refuză recoltarea probelor de sânge şi se mai dau şi în spectacol vor ajunge în arest pentru cel puţin o noapte.

Decizia a fost luată de conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie, care doreşte să pună capăt numărului mare de şoferi care conduc beţi sau care refuză testul alcoolscopic. Primul căruia i s-a aplicat această nouă măsură a fost un bărbat din Gorbăneşti a fost depistat în trafic cu o alcolemie de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. Fiind condus la Spitalul Judeţean Botoşani, acesta a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

"Faţă de C. Nicolae Cornel se efectuează cercetări sub aspectul săvîrşirii infracţiunilor  de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă  permis  de conducere şi refuzul conducătorului unui autovehicul de a se supune recoltării de probelor biologice sau testării aerului expirat în vederea stabilirii alcoolemiei, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie procedural", a declarat Daniela Darea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Faţă de conducătorul auto a fost dispusă măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore în arestul IPJ Botoşani, ieri fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani cu propunere de arestare preventivă, parchetul sesizând instanţa de judecată. Astfel, faţă de C. Nicolae Cornel a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 29 zile.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite