Botoşani: Apa Grup pierde lupta cu datornicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apa Grup are de recuperat peste 7 milioane de lei. Recordul este deţinut de un botoşănean care are de achitat 24.500 de lei.

Peste 2.500 de familii din Botoşani sunt pe lista neagră a societăţii Apa Grup. Cea mai mare datorie este de 24.500 de lei. Recordul este deţinut de un bărbat care locuieşte într-o garsonieră din fostul cămin al fabricii IMAIA, de pe strada Ştefan cel Mare. Nu şi-a mai achitat facturile la apă de 12 ani.


În 1990, când clădirea a fost preluată de o firmă privată, locuinţa a fost lăsată în afara inventarului dintr-o greşeală de înregistrare. Din punct de vedere legal nu există. „Nici juriştii societăţii şi nici instanţele judecătoreşti n-au reuşit să execute silit restanţierul. Acesta refuză orice acces în locuinţă. Nu a putut fi debranşat“, a declarat Maricel Georgescu, director general Apa Grup.

Aceasta nu este singura factură uriaşă neîncasată de furnizorul de apă. Alţi doi clienţi datorează societăţii 22.400 de lei şi 19.1oo de lei,  dar au dovedit cu acte că nu au niciun fel de venit. Singura măsură luată de Apa Grup a fost debranşarea de la reţea. Alte 13 locuinţe au fost lăsate fără apă în ultima lună. Aproape 1.250 de somaţii şi 271 de notificări au fost trimise rău-platnicilor numai de la începutul acestui an. Prin aceste măsuri, Apa Grup a reuşit cu greu să recupereze 1 milion de lei dintr-un debit de şapte ori mai mare.

Chiriaşi la stat, rău-platnici
„Am 850 de lei datorie la apă. Am rămas fără serviciu şi trăiesc din alocaţiile copiilor. Dăm şi noi cât putem doar ca să ne mai păsuiască şi să nu ne debranşeze“, a spus Niculina Finaşcu, datornică. Ca să poată recupera banii, conducerea societăţii ameninţă datornicii cu executarea silită. Peste 500 de somaţii au fost trimise anul acesta.

Chiriaşii Consiliului Local rămân principalele probleme. Căminele Condacia au o datorie de peste 34.000 de lei, Textila de circa 50.000 de lei, iar blocul de garsoniere sociale din Parcul Tineretului însumează o restanţă de peste 60.000 de lei.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite