Botoşani: Ana Maria Bucşă: „Le mulţumesc celor din faţa mea prin cântec“ (PORTRET)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescenta cântă de când se ştie şi îşi doreşte o carieră muzicală. Studiază vioara, pianul şi percuţia la Liceul de Artă „Ştefan Luchian“ din Botoşani.

Ana Maria cunoaşte scena de când era de-o şchioapă. „Am început să cânt încă de când eram la grădiniţă. De atunci mă pregătesc pentru o carieră muzicală“, ne-a spus mica artistă. Pentru Ana Maria, o zi obişnuită începe la ora 9.00 şi se termină la ora 20.00 cu repetiţii particulare la muzică şi dans.


„De cinci ani lucrez la canto cu doamna profesoară Anca Apetroaiei de la Palatul Copiilor din Iaşi, iar coregrafia pieselor o pregătesc cu doamna profesor universitar Ligia Delia Grozdan, mama Laurei Cosoi, pe care o admir pentru ceea ce a realizat“, a precizat Ana Maria. Din luna ianuarie a acestui an, copila a devenit membră a grupului muzical „Fortissimo“, coordonat de profesori ieşeni. „Muncim foarte mult şi încercăm să dăm tot ce este mai bun din noi“, ne-a dezvăluit artista.

Prinţesă a muzicii
Atunci când urcă pe scenă, adolescenta susţine că se desprinde de toate, rămânând doar ea şi publicul care, prin aplauze, o ajută să persiste în visul ei de a ajunge o mare artistă. „De fiecare dată când păşesc pe scenă am emoţii, dar când privesc în ochii celor din public şi citesc încrederea şi admiraţia, emoţiile dispar încetul cu încetul, iar eu le mulţumesc celor din faţa mea prin cântec“, a specificat Ana Maria.

Deşi e încă o copilă, vocea ei uimitoare i-a adus numeroase apariţii în presa locală şi naţională, dar şi  pe micile ecran. Mai întâi a uimit publicul în cadrul Festivalului „Micul Prinţ“ din 2002 şi 2004, unde a primit premiul pentru spontaneitate şi titlul de „prinţesă a muzicii“ pentru copii. După mai multe participări la competiţii internaţionale, în 2006 Ana Maria a ocupat al doilea loc în cadrul Festivalului Internaţional „Ti amo“ din Oneşti şi, în acelaşi an, a obţinut premiul special la Festivalul „Flori de gheaţă“ din Bucureşti.

„Mamaia“ şi „Cerbul copiilor“
Un an mai târziu, artista a adunat premii la Festivalul „Mărţişor Dorohoian“, Festivalul Internaţional „Ti amo“, Festivalul „Stelele Dunării“ şi Festivalul „Contrapunct“. Alte cinci premii importante le-a obţinut în 2008, iar 2009 s-a întors de la concucursuri cu trei premii şi o menţiune. Talentul şi calităţile vocale au ajutat-o pe Ana Maria să treacă de preselecţiile dure a două mari competiţii. „Anul acesta, în perioada 14-17 iulie, voi participa la „Mamaia Copiilor“, la două secţiuni: cea individuală şi la grupuri, unde voi fi prezentă cu grupul „Fortissimo“, ne-a spus Ana Maria.


Apoi, a continuat ea, „la sfârşitul lunii iulie, voi participa la secţiunea individuală a concursului „Cerbul Copiilor“. Sunt două concursuri extrem de importante pentru mine. Au fost nişte preselecţii foarte dificile, cu o concurenţă foarte mare, respectiv de 100 şi 117 artişti. În finală au rămas 13 concurenţi printre care şi eu“, a mai spus Ana Maria.

Profil
Născută. 10 august 1997, Botoşani.
Studii. Este elevă în clasa a VI-a a Liceului de Artă „Ştefan Luchian“ Botoşani.
Familie. Are o soră mai mare.

Întrebări şi răspunsuri
Ce alte pasiuni mai ai?
În afară de muzică îmi place să desenez şi să fac sport şi ador să iau cursuri de teatru.
Ce reprezintă publicul pentru tine?
Publicul reprezintă motivaţia mea de a merge mai departe.
Care sunt materiile tale preferate?
Îmi plac orele de desen, de limba română şi teoria muzicii.

Ce-i place
Îi plac jocurile pe calculator, iar în materie de filme adoră comediile, „Rattatouille“ şi „Home Alone 1“, fiind preferate. Îi plac toate genurile de muzică, de la clasică până la rock, pop-dance şi muzicaluri. Dintre artiştii preferaţi nu lipsesc Pink şi Michael Buble.

Ce nu-i place
Ana Maria susţine că nu suporta manelele, oamenii falşi şi mincinoşi. Nu-i place să poarte vestimentaţii în culorile roz sau galben. În privinţa preferinţelor culinare, ea nu suportă mâncarea de tip fast-food.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite