Botoşani: Americanii de la “Medical Mission” şi-au îndeplinit cu succes misiunea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de cinci zile, o echipă de medici americani au oferit consultaţii, au operat şi au făcut donaţii importante la Dorohoi. Peste 700 de persoane din Botoşani şi alte judeţe au apelat la specialiştii veniţi de peste ocean. Medicii americani au refuzat un singura caz şi anume al unui copil din Albania care trebuia să urmeze un tratament costisitor şi de lungă durată.

Sute de oameni, adulţi şi copii, au primit consultaţii gratuite din partea medicilor americani carer au fost prezenţi în această săptâmână la Dorohoi. Chirurgii amricani au efectuat şi 30 de intervenţii de chirurgie plastic. Americanii sunt prezenţi în judeţul Botoşani pentru al zecelea an consecutiv şi au promis că vor mai veni şi în anii următori, dacă vor fi invitaţi de colegii lor din Botoşani.

 „Unii oameni au fost frustraţi. Nu am avut mai mulţi specialişti ortopezi şi oftalmologi, dar avem fişe făcute pentru ceilalţi ani, când probabil vom mai ajunge la Botoşani, dacă vom fi invitaţi. ", a declarat dr. Pam Ramsey, coordonatorul misiunii din acest an.

Un singur caz nu a putut fi rezolvat, şi anume cel al unui copil din Albania care suferă de o cumplită boală. "Am fost contactaţi de o fundaţie umanitară din Albania care a aflat d eprezenţa noastră în Europa. Din păcate am fost nevoiţi să refuzăm cazul pentru că tratamentul este prea costisitor şi de lungă durată. Vom ţine însă legătura cu respective fundaţie şi sperăm că voim putea ajuta acel copil." a spus  Elisabeth Alex, journalist NBC, consilier pe probleme de mass media al "Medical Mission"

La plecare,  medicii americani au donat o parte din aparatura cu care au venit spitalului din Dorohoi. Cea mai important donaţie a fost un electrodermatom , aparat folosit în chirurgia platică pentru grefe de piele.  Totodată, americanii au donat o cantitate important de medicamente.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite