Botoşani: Amendă usturătoare aplicată de comisarii de mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumuri presărate cu gunoaie, asta au găsit organele de control în acţiunile derulate pe parcursul mai multor săptămâni. O amendă usturătoare a fost aplicată de comisarii Gărzii de Mediu Botoşani în urma acestor controale pe drumuri.

În ultimele săptămâni, comisarii de mediu au avut de verificat modul în care sunt întreţinute drumurile judeţene şi naţionale dar şi dacă în parcările de pe acestea există mobilier stradal şi coşuri de gunoi.

Au fost găsite cantităţi însemnate de deşeuri în zona parcărilor şi a refugiilor, acolo unde botoşănenii mai poposesc însă uită să îşi strângă gunoiul din urmă. Bineînţeles, verificările s-au încheiat cu amenzi pe măsură.

„Urmare a celor constatate de comisarii de mediu pe drumurile naţionale şi judeţene, s-a aplicat o sancţiune de 45.000 de lei administratorului de la Secţia Drumuri Naţionale. Pe lângă depozitările necontrolate de deşeuri s-au constatat dotări insuficiente pentru colectarea gunoiului", a spus Rodica Zelincă, şef la Comisariatul Judeţean de Mediu Botoşani.

Printre neregulile depistate de Comisariatul Judeţean de Mediu Botoşani s-a mai numărat şi inexistenţa contractelor de prestări servicii de salubritate. Sancţiunea acordată lui şefului de la Secţia Drumuri Naţionale, respectiv Vasile Gherase, a fost amendat după ce instituţia a trimis mai multe somaţii spre remediere a situaţiei. Conducerea Secţiei Drumuri Naţionale are termen până la mijlocul acestei luni să rezolve problemele depistate de comisarii de mediu.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite