Botoşani: Aleşii au tocat în 2 ani 2,6 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ei au chiulit în masă de la şedinţele Parlamentului şi nu au avut nicio iniţiativă legislativă care să ne ajute cu ceva pe plan local.

Aleşii botoşăneni au numeroase absenţe şi puţine iniţiative legislative, se arată într-un raport al Institutului de Politici Publice. Senatorul Liviu Câmpanu (UNPR) este parlamentarul cu cea mai slabă prezenţă la vot.
El a participat la votarea a doar 22,2% din legile adoptate de Senat. „Am mai lipsit de la şedinţe, dar un parlamentar trebuie să meargă pe la ministere să facă rost de bani pentru primăriile din colegiul lui. Personal, nu sunt mulţumit de activitatea colegilor. Fără modestie, pot să spun că niciun parlamentar nu poate să facă nici în 20 de ani cât am făcut eu pentru judeţ“, a spus Câmpanu.

„Datele sunt pe doi ani“
La Camera Deputaţilor, campionul absenţelor este Andrei Dolineaschi( PSD), care a votat la doar 43% din legi. „Datele sunt pe doi ani, iar eu în primul an am lipsit pentru că am fost implicat în campania prezidenţială. În ultimul an prezenţa a fost mai bună şi am avut şi iniţiative legislative personale care, din păcate, au fost respinse. Acum pregătesc legea promovării produselor locale în hipermarketuri“, se scuză deputatul. Cât despre iniţiativele legislative pe care le-au avut parlamentarii botoşăneni, majoritatea sunt semnate în comun cu alţi colegi din ţară şi niciuna nu are în vedere colegiul unde au canditat.

10.000 de lei pe lună
În peste doi ani, deputatul Cătălin Obuf Buhăianu (PD-L) nu a avut nicio iniţiativă personală. El a semnat pentru susţinerea a şase legi propuse de colegii săi. „După părerea voastră ce ar fi trebuit să fac? Legile trebuie să fie la nivel naţional, nu local. Sunt membru în Comisia de Educaţie şi am lucrat la Legea Educaţiei, care este destul de bună“, a explicat Cătălin Buhăianu. Indemnizaţia lunară a unui parlamentar este de 4.200 lei, la care se adaugă şi alte cheltuieli legate de cazare, diurnă sau cu birourile parlamentare din teritoriu. În total, suma cheltuită de stat cu fiecare parlamentar depăşeşte lunar 10.000 de lei. Asta înseamnă că cei nouă parlamentari de Botoşani au cheltuit de la alegeri şi până acum 2,6 milioane de lei.

„Mă abţin de la comentarii“
Autorităţile judeţului s-au ferit să comenteze activitatea aleşilor botoşăneni în ultimii doi ani de mandat. „Aş vrea să mă abţin de la comentarii. Nu sunt abilitat să evaluez activitatea parlamentarilor botoşăneni, iar faţă de întrebarea dacă am avut vreun sprijin din partea lor ca preşedinte al instituţiei pe care o o reprezint ,aş vrea să mă abţin să vă răspund“, a spus Mihai Tâbuleac, preşedintele CJ.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite