Botoşani: Alertă de la meningită în tot judeţul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadrele medicale sunt în alertă maximă în aceste zile după ce tot mai multe persoane sunt suspecte meningită, o boală gravă care distruge creierul. Numai în ultima săptămână, cinci pacienţi au ajuns la spital cu observaţii de meningită şi sunt ţinuţi sub supraveghere.

Cel mai grav caz a fost înregistrat  astăzi când ambulanţierii au adus la Spitalul de Pediatrie un copil  de 10 ani din localitatea Truşeşti, aflat în comă şi cu simptome de meningită. "Copilul era în comă de gradul I-II. A fost transportat la spital pentru investigaţii suplimentare şi supraveghere de specialitate", a declarat Bogdan Ursu, medic în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.Părinţii băieţelului le-au spus medicilor că acesta intrat în comă în câteva ore după ce temepratura corpului i-a crescut foarte mult.

Copilul a fost direcţionat către secţia de Boli Contagioase, unde cadrele medicale specializate urmau să îl stabilizeze şi să preleveze probe pentru trimis la analize de laborator. Medicii specialişti atrag atenţia că afecţiunile respiratorii tratate necorespunzător favorizează apariţia meningitei îndeosebi în această perioadă. Cei mai afectaţi sunt adulţii tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 24 ani dar şi suferinzii de boli cronice al căror sistem imunitar este scăzut. Medicii recomandă prezentarea la spital de la primele simptome care sunt însoţite de febră mare, cefalee şi vărsături.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite