Botoşani: Alarmant! Nici 30 de psihologi la cei aproape 80.000 de elevi botoşăneni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţul Botoşani se afla undeva în coada listei în ceea ce priveşte numărul de psihologi şcolari

În tot judeţul Botoşani activează 28 de psihologi şcolari faţă de aproape 100 cât prevede legislaţia la numărul de elevi pe care îi are Botoşaniul. Criza psihologilor şcolari se resimte în comportamentul elevilor care duce atât la absenteism, abandon şcolar şi chiar la tentative de suicid.

„În mod normal, ar trebui să existe un psiholog la 800 de elevi. La cei aproximativ 78.000 de elevi ar trebui să avem 98 de psihologi ori noi avem doar 28 de psihologi", a declarat Ada Macovei, inspector şcolar general în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ)  Botoşani.

IŞJ Botoşani, împreună cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, a trimis o adresă Consiliului Judeţean justificând necesitatea suplimentarii numărului de posturi de psihologi în şcolile din judeţ.

„Anul acestam, demersurile noastre se îndreaptă spre suplimentarea numărului de psihologi pentru cabinetele şcolare, având în vedere numărul mare de copii rămaşi singuri acasă şi a acelor cu un comportament deviant, un comportament antisocial", a mai spus inspectorul general şcolar.

Mai multe citiţi mâine în Adevărul de Seară.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite