Botoşani: Aglomeraţie la operaţiile americanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii americani abia mai fac faţă pacienţior care speră să fie operaţi de diferite afecţiuni. Medical Mission a ajuns la a zecea vizită în judeţul Botoşani şi peste 1000 de persoane speră să beneficieze de asistenţa lor medicală.

După nouă misiuni de ajutorare, peste 10.000 de pacienţi consultaţi şi trataţi şi peste 10 milioane de dolari donaţi sub formă de medicamente, aparatură şi servicii medicale, Medical Mission a decis să nu mai vină în spitalele din Botoşani, ci în Spitalul Municipal Dorohoi. Decizia a aparţinut conducerii Fundaţiei Medical Missions, după ce cadrele medicale botoşănen nu au avut numai cuvinte de laudă la adresa cadrelor medicale de peste ocean.Medical Mission a ajuns în Dorohoi, încă de duminică când au efectuat peste 60 de consultaţii, iar în dimineaţa zilei de luni, peste 300 de persoane aşteptau la uşile ambulatoriului de specialiate pentru a fi consultaţi de cadrele medicale din Statele Unite.

„În prima zi au efectuat deja cinci operaţii. Pentru a doua zi au programaţi nouă. Intervenţiile lor sunt pe chirurgie plastică, malformaţii congenitale minore, cicatrici cheloide. Ei fac cu anestezie genarală şi din această cauză se prelungesc atât de mult. Noi nu avem chirurg plastician şi adresabilitatea este mare mai ales în rândul copiilor", a precizat managerul Spitalului Municipal Dorohoi, Valerian Andrieş.

Misiunea de ajutorare are program stabilit până în ziua de miercuri, însă conducerea Spitalului Judeţean speră ca programul să fie prelungit până la finele săptămânii pentru a putea fi consulatte toate cazurile, iar cele care necesită intervenţii chirurgicale să fie onorate de specialiştii americani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite