Botoşani: Aflate în criză, spitalele vor face tratamente contracost la domiciliul bolnavilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lipsa fondurilor financiare i-a obligat pe managerii spitalelor să găsească urgent noi surse de finanţare, extrabugetare. Una din soluţiile agreate este ca spitalele să ofere servicii medicale contracost, chiar şi la domiciliul pacientului.

Pentru a face faţă crizei, toate cele 12 unităţi spitaliceşti din judeţ vor trebui să îndeplinească până în luna aprilie un plan de reorganizare şi eficientizare a activităţii. Spitalele care nu vor reuşi să-şi reorganizeze activitatea riscă chiar să fie desfiinţate întrucât  în cazul în care nu vor fi acreditate de Ministerul Sănătăţii nu vor mai putea încheia contract cu Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate(CJAS).

Cei mai mulţi manageri de spital s-au angajat că vor obţine sponsorizări pentru a completa deficitul bugetar. Cea mai interesantă propunere este ca Spitalul Judeţean să înfiinţeze un serviciu de tratamente contracost, la domiciliu şi să amenajeze câteva saloane de lux pentru pacienţăii care sunt dispuşi să plătească o taxă  de cazare pentru a avea un confort sporit. „ Încă nu ne-am gândit la tarifele pe care le vom practica, dar este clar că vom trebui să dezvoltăm acest serviciu pentru a scădea cheltuielile de spitalizare cu bolnavii cronic. Este un proiect pe care ne-am propus să-l realizăm cât mai repede. „ a declarat medicul Ovidiu Mimor, directorul Spitalului Judeţean Mavromati.

Pentru o zi de spitalizare, fără tratamentul pacientului, CJAS decontează Spitalului Mavromati 150 de lei pentru aşa numita „taxa hotelieră.", adică pe patul din salon.

Şi Maternitatea Botoşani vrea să înfiinţeze un serviciu similar pentru tratarea lehuzelor şi gravidelor la domiciliu, însă fără taxă, cheltuielile urmând a fi decontate de CJAS.

Amănunte în Adevărul de Seară de mâine  

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite