Botoşani: Afaceristul Gabriel Constantinescu a fost trimis în judecată de DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriel Constantinescu, a fost trimis în judecată de DIICOT pentru comiterea mai multor infracţiuni privind piaţa de capital,  în timp ce era administrator unic al  SC Porţelanul SA Dorohoi. El este considerat mâna dreaptă a milionarului gălăţean Cătălin Chelu

Gabriel Constantinescu este cunoscut mai ales prin implicarea lui, alături de milionarul Cătălin Chelu,  în mituirea fostului secretar de stat în MAI Dan Valentin Fătuloiu. După flagrantul de anul trecut din parcarea MAI, Gabriel Constantinescu a fost şi el arestat alături de Cătălin Chelu şi Antonel Bunu.

În timp ce încerca să mituiească în secretar de stat, Gabriel Constantinescu era cercetat de către DIICOT în dosarul „Porţelanul Dorohoi". Ancheta în acest dosar a fost începută în urmă cu patru ani, după ce Oficiul Naţional pentru Combaterea şi Prevenirea Spălarii Banilor a informat DIICOT că în calitate de administrator unic la Porţelanul Dorohoi, Gabriel Constantinescu a făcut tranzazţii cu acţiunile firmei deşi societatea era în procedură de faliment şi nu avea acest drept.

Potrivit anchetatorilor în zilele de 12 octombrie şi 23 decembrie 2005, Gabriel Constantinescu a vândut  70.000 de acţiuni omului de afaceri Ovidiu Corneliu Huzum, căruianu i-a spus că firma este în faliment. De asemenea, Constantinescu a încercat să ascundă tranzacţiile sale.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite