Botoşani: Afaceri pe picior mare la Recuperare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul „Sfântul Gheorghe“ câştigă lunar peste 40.000 de lei cu serviciile de la baza de tratament şi înfrumuseţare. Şefii unităţii medicale vor să facă noi investiţii care vor aduce venituri în plus, cum ar fi 70 de aparate performante de diagnosticare şi analiză.

Deşi pe timp de criză sunt mai zgârciţi ca niciodată, mulţi botoşănenii pun preţ pe aspectul lor fizic.

Zilnic, zeci şi chiar sute de oameni se tratează cu masaj anticelulitic şi saună la Spitalul de Recuperare „Sfântul Gheorghe“. „Pe lângă cei 400-500 de cetăţeni pe lună, care fac parte din rândul pacienţilor, la baza de tratament şi centrul de întreţinere vin zilnic alte zeci de persoane. La unele servicii avem grupuri de câte zece oameni pe oră, foarte mulţi fiind interesaţi de aspectul fizic Oamenii vin la noi pentru că tarifele sunt convenabile şi nu au mai fost modificate, fiind şi an de criză“, spune Gabriela Varzari, directorul spitalului.

Pentru 40 de minute de masaj, clienţii plătesc 20 de lei, iar pentru o oră de fitness patru lei. La bazinul de înot adulţii plătesc 15 lei, iar copiii 10 lei pe zi. Vârful de activitate al spitalului este în lunile de vară, când încasările de la centrul de tratament şi de la baza de întreţinere depăşesc 40.000 de lei.

Dotări unice în judeţ

Spitalul câştigă bani frumoşi şi din investigaţiile medicale deoarece deţine aparate care nu mai există la alte spitale. Ultima achiziţie este un dispozitiv unic în judeţ, care măsoară densitatea calciului din oase. Acesta este util în diagnosticarea unei afecţiuni foarte des întâlnite, precum osteoporoza.

Şefii de la Recuperare se aşteptă ca veniturile să crescă cu peste 10% din momentul în care unitatea va primi cele 74 de aparate performante prin programul de modernizare Ambulatoriu Integrat, proiect finanţat prin fonduri europene şi sprijinit de Primăria Botoşani. Odată sosite dotările, botoşănenii nu vor trebui să mai plece în alte judeţe pentru a-şi face analizele complete.

Vor să facă saloane de lux
Şefii de la Recuperare vor să mansardeze baza de tratament. „La etajul nou-creat vor fi create saloane de lux, pentru persoanele care sunt dispuse să plătească mai mult pentru a avea o cameră dotată cu televizoare, frigidere, tot ceea ce au nevoie“, a precizat directorul spitalului. Investiţia a fost estimată la 2 milioane de lei, iar singura instituţie care poate asigura această finanţare este Consiliul Local, în grija căruia a trecut spitalul.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite