Botoşani: Administratorul padocului morţii cercetat de procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul General de Poliţie pentru Protecţia Animalelor a depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani împotriva lui Eugen Ţurcanu, directorul Serviciului Public de Administrare Baze Sportive şi Zone Agrement(SPABSZA) care administrează adăpostul de animale unde au fost ucişi cei 240 de câini.

Şeful SPABSZA este acuzat de omorârea animalelor, cu intenţie, în condiţiile în care eutanasierea animalelor este interzisă în România dacă patrupedele nu sunt suferă de o boală incurabilă. Din documentele prezentate de medicul veterinar Cristian Petru Pancu  reiese că motivul eutanasierii a fost "suspect jigodie", boală care poate fi tratată, susţin reclamanţii. 

" Domnul Ţurcanu a făcut o declaraţie în faţa reprezentanţilor  Inspectoratului General de Poliţie pentru Protecţia Animalelor potrivit căreia acesta cunoştea situaţia câinilor din adăpost, însă nu a dispus de bani pentru tratamentele impuse. Astfel,  considerăm întemeiată plângerea penală la care facem menţiune", se arată într-un comunicat al Poliţiei Animalelor care cere demisia şefului de la SPABSZA.

Eugen Ţurcanu riscă până la trei ani de puşcărie dacă va fi găsit vinovat de uciderea cu intenţie a animalelor din padoc.Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani cercetează alte 15 persoane în cazul măcelului de la adăpost. Printre cei vizaţi se află medicul veterinar, paznicii de la padoc dar şi angajaţi ai primăriei.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite