Botoşani: Acuzat fără probe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Urmărirea penală faţă de Ştefan Păun a fost demarată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani după ce acuzatul a picat testul cu aparat poligraf.

Acum, acuzatul este internat în Spitalul de Psihiatrie unde urmează să fie evaluat psihologic. Între timp acuzarea încearcă să probeze cele sesizate de fete fără a avea nicio altă probă fizică.

"Este un caz greu pentru noi pentru că nu avem probe care să poată fi administrate în instaţă. În situaţia în care nu există un document de la medicina legală care să dovedească o situaţie de abuz sexual, există şi alte probe în domeniul protecţiei copilului, cum este testul arborelui. Paradoxal este că una dintre fetiţe nu prezintă simptome post-traumatice, fetiţa care a relatat situaţia în detaliu", a precizat psihologul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Felicia Mihai.

Bunica fetiţelor care a depus plângerea împotriva ginerului a refuzat să discute cu reprezentaţii mass-media, însă rudele bărbatului acuzat sunt de părere că totul este o înscenare.

"Nu este adevărat aşa ceva. Îl acuză ei, de-ai lui Ştir. O găsit alt partener şi de asta. Fetele sunt învăţate de bunică-sa să spună aşa ceva. Ei îi place să mănânce din farfurii mai multe", a precizat mama lui Ştefan Păun, Maria Păun.

Precizările mamei sunt suţinute de sora acuzatului.

"Ea vrea să îi rămână banii care i-a scos din bancă pentru a cumpăra o casă în Mileanca. Ea a dat semnătură ca o parte din copii să rămână la mama ei. Unde stau ei în Îtalia sunt şi surorile ei şi fraţii ei. Niciodată nu au fost singuri în casă", a declarat Irina Azamfirei.

Până la elucidarea cazului cele trei fete şi un frate al acestora vor rămâne în custodia bunicii dinspre mamă, în timp ce ceilalţi trei fraţi sunt plecaţi împreună cu mama în Italia.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite