Botoşani: Accident feroviar la Cătămărăşti. Un microbuz în care erau cinci oameni a fost făcut zob de rapidul Botoşani – Bucureşti (FOTOGALERIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Accidentul a  avut loc cu puţin timp înainte de ora 13.00 la o trecere de cale ferată din Cătămărăşti Deal.

Un microbuz Fiat Ducato, înmatriculat în judeţul Timiş, în care se aflau cinci persoane a fost spulberat de trenul rapid Botoşani-Bucureşti. Ca printr-o minune doar şoferul microbuzului şi un pasager au suferit traumatisme care au necesitat internarea în spital. Ceilalţi trei au scăpat doar cu câteva zgârieturi şi o sperietură zdravănă.  În schimb, microbuzul a fost distrus în proporţie de 80%.

image

Toate persoanele aflate în microbuz sunt din comuna Vorniceni şi mergeau la o groapă de gunoi din zonă pentru a aduna oase pentru câini. Din primele verificări, Poliţia Rutieră a stabilit că vina îi aparţine şoferului de pe microbuz, Dănuţ Agachi, de 25 ani, care nu a oprit la trecerea de cale ferată.

image

"Din verificările efectuate am stabilit că drumul pe care s-a produs accidental este un drum de exploatare. Vinovat de producerea accidentului se face conducătorul  autovehiculului care nu a oprit la intersecţie cu calea ferată. Nu a oprit şi nu a acordat prioritate trenului care circula din direcţia Botoşani către Bucecea. Putem spune că pasagerii au avut noroc pentru că din cinci ocupanţi ai autovehiculului numai doi sunt la spital, iar ceilalţi trei nu au vătămări corporale grave", a declarat cms. Teodor Orhei.

Citeşte şi:

Accident feroviar cumplit la Măşcăteni. Patru persoane sunt decedate FOTOGALERIE (UPDATE)

image

În microbuzul condus de Dănuţ Agachi se afau Paul Maxim, Dumitru Ciritel, Sorin Ciritel şi Vasile Iftodie, toţi tineri cu vârste cuprinse între 22 şi 29 de ani.

Trei dintre pasageri au scăpat doar cu uşoare zgârieturi (foto)

image

Noi nu am auzit absolut nimic şi nu am văzut trenul. Ne-am trezit izbiţi în plin şi mulţumim lui Dumnezeu că nu a murit nimeni." a spus Sorin Ciritel, unul dintre pasageri.

image

Nici o persoană din tren nu a fost rănită. Dealtefel, trenul a fost pus în mişcare la puţin timp după accident. „Mecanicul locomotivei a spus că nua  văzut nici el microbuzul aşa că nu a putut evita coleziunea. Locomotiva a fost uşor avariată, cupla electrică fiind distrusă şi o scară de la locomotivă ruptă." a declarat agentul şef Ionuţ Dărângă, de la Poliţia TF Botoşani.

image
Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite