Botoşani: Accident cu duba puşcăriei chiar în poarta închisorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duba transporta 12 deţinuţi la Spitalul Judeţean pentru radiografii pulmonare.

Accidentul a avut loc în urmă cu puţin timp în faţa Penitenciarului de Maximă Siguranţă Botoşani. Duba închisorii abia ieşise de pe poartă şi se îndrepta către Spitalul Judeţean „Mavromati" când a acordat prioritate unei ambulanţe care ducea un pacient la Spitalul de Psihiatrie., situat lângă puşcărie.

Şoferul dubei a tras pe dreapta pentru a permite ambulanţei să se deplaseze. În acel moment, un Mercedes s-a izbit în partea din spate a dubei. Din fericire, niciul dintre cei 12 deţinuţi care erau transportaţi la spital pentru radiografii pulmonare nu a fost accidentat. Duba a fost avariată dar şi-a continuat drumul", a declarat Iulian Dărângă, purtător de cuvânt Penitenciarul de Maximă Siguranţă Botoşani. Reparaţia maşinii va fi suportată de şoferul Mercedes-ului.

Acesta este primul accident din ultimii şapte ani când duba închisorii este implicată. În octombrie 2003, duba  care transporta 4 subofiţeri şi 46 de deţinuţi spre o fermă din Vârfu Câmpului pentru munic agricole s-a izbit frontal cu o masina Dacia 1310 care circula regulamentar. Din cauza carosabilului umed, duba s-a răsturnat peste doi muncitori care întindeau sârmă pe marginea drumului şi care au murit pe loc. 11 deţinuţi şi un subofiţer au ajuns la spital , la fel şi cei patru pasageri din Dacie. Şapte persoane, printre care trei deţinuţi. au murit în timpul carnagiului. Vinovat de producerea accidentului a fost considerat şoferul dubei închisorii.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite