Botoşani: Absolvent de liceu :”Libertate, frate, poate facultate...“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta este primul weekend fără teme pentru 3677 de absolvenţi care şi-au luat rămas bun de la viaţa de liceean. De săptămâna viitoare încep pregătirile pentru bacalaureat.

Într-o petrecere o ţin de două zile absolvenţii claselor a XII a şi a XIII a din tot judeţul. Unii au plecat la munte, alţii au închiriat săli pentru bachet. Toţi s-au distrat şi şi-au luat rămas bun de la profesori şi colegi.

Vise mari au toţi dar şi emoţii pentru cel mai mare examen al vieţii. „Ne mai distrăm weekendul astă, că de mâine ne punem pe învăţat pentru bacalaureat Apoi: libertate, frate, poate facultate... ", a spus Daniel Eremie, absolvent Colegiul Asachi din Botoşani.

Momentul este unul emoţionant şi pentru profesorii care le-au fost alături celor 3677 de absolvenţi în cei patru ani. „ Sfârșitul lui mai și începutul lui iunie sunt cu totul speciale în Laurian. Absolvenții freamătă și profesorii se pregătesc să le dea drumul să zboare. Până la urmă, nu media contează, ci cât ești de pregătit să zbori. Pe niciun stat de plată nu se poate trece suma sentimentelor pe care profesorii le traversează, alături de absolvenții lor", a scris profesorul Elena Agachi pe blocul Colegiului Laurian.

Examenele încep pe 6 iunie când sunt programate probele de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română. Dovada competenţelor digitale se face în perioada 13-17 iunie iar cele lingvistice între 20 şi 23 iunie.

 Proba scrisă la limba şi literatura română va fi susţinută pe 27 iunie, cea obligatorie a profilului pe 29 iunie, iar pe 1 iulie e programată proba la alegere a profilului. Pe 3 iulie vor fi afişate rezultatele.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite