Botoşani: A vrut să iasă din ţară cu permis de conducere fals obţinut în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unei acţiuni desfăşurate de poliţiştii de frontieră botoşăneani, un cetăţean român s-a ales cu dosar penal pentru fals, uz de fals şi conducere fără permis. Acesta a încercat să iasă din România la volanul unui autoturism Audi, folosind un permis de conducere fals.

Miercuri, în jurul orelor 10.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul român Ionuţ B., de 31 de ani, la volanul unui autoturism marca Audi. La controlul de frontieră, cetăţeanul român a prezentat un permis de conducere emis în Italia în iunie 2010.

Poliţiştii de frontieră au verificat documentul şi au constatat că permisul de conducere nu prezenta elementele de formă şi fond ale unui permis de conducere autentic eliberat de autorităţile italiene.

Din declaraţia cetăţeanului a reieşit că permisul de conducere a fost obţinut în Italia, în urma absolvirii unei şcoli de conducători auto, iar Ionuţ B. a susţinut că permisul este autentic şi este eliberat de autorităţile italiene.

"În urma verificărilor, motivat de faptul că documentul nu figurează în evidenţele autorităţilor italiene, cetăţeanului i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de fals, uz de fals şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere documentele urmând a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni, "a declarat Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al IJPF Botoşani.  

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite