Botoşani: A rămas şi fără casă şi fără bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cezar Iftode speră să îşi recupereze banii
Cezar Iftode speră să îşi recupereze banii

Un botoşănean a rămas fără un imobil şi un teren cumpărat de la bunicul sau cu acte autentificate de notar. Cezar Iftode a pierdut procesul intentat de bunicul său pentru că nu a reuşit să dovedească de unde a avut banii pentru cumpărarea pământului şi a casei, el lucrând ca zidar, iar soţia sa aflânduse în concediu de creştere a copilului.

Cezar Iftode a cumpărat de la bunicul său, Baciu Gheorghe, o bucată de teren de 392 de metri pătraţi şi casa  de 54 de metri pătraţi în iulie 2007. Contractul de vânzare-cumpărare este autentificat de un notar public şi semnat de ambele părţi. Bunicii şi-au rezervat dreptul de a locui în casă până la deces iar nepotul a fost de acord cu situaţia juridică a imobilului. După jumătate de an, Cezar Iftode este dat în judecată de bunicul său pentru anularea contractului de vânzare cumpărare, pe motiv că bunicul nu a ştiut ce semnează. Instanţa de judecată constantă nulitatea absolută a contractului, pe motiv că Cezar Iftode nu ar fi avut banii declaraţi în contractul de vânzare-cumpărare.

"Instanţa mai reţine şi că în realitate preţul stabilit în contract nu a fost plătit de către pârâţi. Astfel, susţinerile referitoare la achitarea cu împrumut de la frate nu au fost dovedite, de vreme ce martorul care a văzut banii împrumutaţi a declarat că erau altfel de bancnote decât cele arătate de pârât, iar faţă de preţul obţinut de pârât pentru lucrările efectuate, în condiţiile în care soţia sa se afla în concediu pentru creşterea copilului şi aveau mari cheltuieli cu copilul, pârâtul fiind singurul întreţinător al familiei, pârâţii nu aveau posibilitatea restitutirii banilor până în anul 2008", se arată în sentinţa civilă prin care se constată nulitatea actului de vânzare-cumpărare.

În decembrie 2008, Iftode Cezar pierde procesul intentat de bunicul său, avocatul sau renunţă să îl mai reprezinte şi se prezintă singur la recurs. Citiţi mai multe detalii în ediţia de mâine a ziarului "Adevărul de Seară".

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite