Botoşani: A început reconstrucţia caselor sinistraţilor de la Dorohoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi au fost turnate fundaţiile pentru construirea primelor case care urmează a fi reconstruite în urma calamităţilor de luna trecută de la Dorohoi.

Habitat for Humanity România şi Instituţia Prefectului a început constructia  a o sută de case pentru sinistraţii din Dorohoi. Casele vor fi construite la periferia municipiului, lângă Detaşamentul de Pompieri, loc în care primaria a realizat deja parcelarea şi drenajul precum şi drumurile de acces."S-a început decopertarea terenului pentru ridicarea fundatiei a 30 de case pentru care avem deja materialele. Restul de case din cadrul programului vor fi începute imediat ce materialele vor ajunge la Dorohoi", a precizat Mihai Grigorean, managerul proiectului Habitat for Humanity România.

În total, la Dorohoi vor trebui reconstruite 306 case. Primarul municipiului Dorohoi spune că sunt 80 de familii care doresc să-şi reconstruiască locuinţele pe fostele amplasamente, considerate zone indundabile. „Sunt cam 80 de cazuri în care oamenii nu vor să fie strămutaţi şi vor să-şi reconstruiască locuinţele pe vechiul amplasament. În acest caz ei nu vor primi ajutor din partea statului, însă am hotârât să organizăm o licitaţie şi să le reconstruim casele din banii primiţi din donaţii pentru că nu-i putem lăsa fără un acoperiş deasupra capului." a spus Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi. 

Reconstrucţia celorlalte case va începe odată ce statul va trimite la Dorohoi materiale de construcţie. Primarul municipiului Dorohoi apreciază că louineţele începute astăzi vor fi  terminate, „la roşu",  în cel mult două luni.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite