Botoşani: A fost arestată pentru 30 de zile pentru că a pretins bani pentru examenul de absolvire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mariana Rusu este elevă a Şcolii Postliceale Academice a fundaţiei Vasile Alecsandrii Iaşi, filiala Botoşani şi a cerut colegilor bani pentru a putea influenţa comisia de examinare.

Rusu Mariana trebuia să susţină examenul de absolvire la Suceava, pe data de 2 august. În urma acestuia devenea asistentă medicală. De la colegii care au absolvit Şcoala Postliceala Academică a fundaţiei Vasile Alecsandrii Iaşi, filiala Botosani, femeia a auzit că examenul se trece garantat pentru o anumită sumă de bani. În vârstă de 49 de ani, femeia a început să ceară de la colegii de clasa bani, însă cei care s-au pregătit pentru acest examen au refuzat şi s-au adresat poliţiei.

"Tribunalul Botoşani efectuează cercetări în legătură cu săvârşirea unei infracţiuni de corupţie de către Rusu Mariana, respectiv a infracţiunii de trafic de influenţă. S-a reţinut că fiind elevă în anul trei a pretins şi primit în acte repetate, câte 350 de lei de la colegii de clasă, în total  peste 10.000 lei, pretinzând că va efectua intervenţii la membrii comisiei de examinare, în vederea susţinerii şi promovării examenului de absolvire", a declarat procurorul Aurel Simion.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, împreună cu lucrători ai Direcţiei Generale Anticorupţie şi ai Serviciului de Investigare a Fraudelor i-au organizat femeii un flagrant, iar aceasta a fost surprinsă cu suma de 10400 de lei asupra ei în bancnote marcate de către organele de cercetare penală. Femeia avea asupra sa şi un carneţel în care erau trecute toate persoanele care au dat bani. Acum ea este arestată preventive pentru 30 de zile. Mai multe detalii în ediţia de mâine a ziarului Adevărul de Seară.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite