Botoşani: ATOP cere parlamentarilor interzicerea totală a etnobotanicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ATOP: „în judeţ funcţionează vreo 30 de magazine”
ATOP: „în judeţ funcţionează vreo 30 de magazine”

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) a cerut srijinul parlamentarilor pentru a modifica cât mai rapid legea privind regimul etnobotanicilor. Preşedintele ATOP Botoşani vrea ca toate magazinele care vând aceste produse să fie închise. Pe 17 decembrie a fost anunţată o dezbatere publică la care vor participa medici, profesori de drept, poliţişti, elevi dar şi consumatori care au devenit dependenţi de etnobotanice.

Autorităţile sunt tot mai îngrijorate de consumul alarmant  de ridicat al produselor etnobotanice care fac tot mai multe victime în rândul tinerilor.  Acest fenomen a fost principalul subiect discuat astăzi în ATOP care a decis să ceară sprijinul parlamentarilor pentru a scoate etnobotanicile în afara legii.

 "Am cerut parlamentarilor să reglementeze strict funcţionarea acestot magazine . Am constat cu stupoare că ele funcţionează ca florării, însă în realitate vând droguri.  Dacă nu se vrea închiderea lor, aceste magazine trebuie să aibă un regim special, aşa cum au farmaciile. Poliţia spune că sunt în judeţ vreo opt magazine, dar noi avem informaţii că în realitate sunt vreo 30. La Săveni este unul care funcţionează într-o cuşcă şi are trecut ca obiect de activitate florărie. " a declarat Dumitrru Codreanu, preşedintele ATOP.

Pentru a fi mai convingători de pericolul la care se expun tinerii ce consumă etnobotanice, ATOP a organizat pentru 17 decembrie o dezbatere publică care va avea loc la Teatrul Mihai Eminescu.  La dezbatere sunt invitaţi parlamentari, medici, profesori universitari de drept dar şi consumatori care au ajuns dependenţi de aceste produse.

"Va fi prezent doctorul Tudor Ciuhodaru de la Iaşi, doctorul Nicolae Vlad de la Psihiatrie, un professor universitar de drept care să ne spună ce-i de făcut şi elevi invitaţi de la toate liceele ca să audă de la specialişti la ce se expun dacă vor consuma etnobotanice. O să invităm şi persoane care au ajuns dependente de aceste droguri ca să vadă lumea că nu-I de glumă. " a mai adăugat Dumitru Codreanu.

ATOP a solicitat şi o  situaşie de la Spitalul de Psihiatrie cu numarul persoanelor consumatoare de droguri din judeţ.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite