Botoşani: ATENŢIE! Făceţi-vă rezerve de apă pentru mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările la magistrala care alimentează oraşul vor dura cel puţin 10 ore
Lucrările la magistrala care alimentează oraşul vor dura cel puţin 10 ore

Nova Apa Serv a anunţat că începând de mâine dimineaţă presiunea la apa rece va fi extrem de scăzută din cauza unor lucrări programate la magistrala care alimentează municipiul Botoşani. Lucrările vor dura 10 ore.

Magistrala aeriană de transport apă brută de la Bucecea către staţia de tratare din Cătămărăşti va fi scoasă tempor din funcţiune pentru lucrări de înlocuire a unui compensator fisurat, se precizeaza intr-un comunicat al societatii Nova Apa Serv.

Piesa, cu diametrul de 1.200 mm, are o vechime considerabilă, iar prin deteriorarea sa, riscă să nu mai poată prelua dilatările şi contracţiile conductei, putând cauza oricând avarierea acesteia. Echipele Nova Apaserv şi-au programat  lucrări de circa 10 ore începând cu dimineaţa zilei de joi, 9 decembrie, interval în care conducta de transport va fi golită.

Pentru a nu crea disconfort utilizatorilor, înainte de intervenţi rezervoarele din Cătămărăşti vor fi umplute cu apă la capacitate maximă. Totuşi în unele zone ale municipiului Botoşani, la etajele superioare, este posibil să se resimtă scăderea presiunii apei. Modificări de parametri ar putea apărea şi în comunele Răchiţi, Unţeni, Stăuceni,Mihai Eminescu, Cristeşti, Băluşeni, Copălău, precum şi oraşul Flămânzi.

Scăderea presiunii se va face simţită începând cu joi după amiază, urmând ca dacă nu intervin  alte probleme, până vineri dimineaşp, să se revină la parametri normali. Ţinem să precizăm că intervenţia este cu atât mai necesară cu cât, odată cu venirea gerului, pot apărea avarii de amploare", a declarat Maricel Georgescu, director general Nova Apaserv.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite