Botoşani: 800.000 de lei investiţi într-un centru de noapte nefolosit: Cu aceşti bani se puteau face grădiniţe sau creşe!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii străzii nu sunt interesaţi de acest centru social. Mai puţin de jumătate din locuri sunt ocupate. Cu toate acestea, autorităţile locale consideră investiţia importantă pentru comunitate.

Centrul Social de Urgenţă nu a fost inaugurat acum doi ani cu bani de la Primăria Botoşani şi Ministerul Muncii. Proiectul a fost evaluat la  777.312 lei iar contribuţia locală a fost de 100.000 lei.

Centrul a fost construit la standarde europene şi are o capacitate de 40 de locuri din care 16 pentru adăpostul de noapte şi 24 locuri pentru adăpostul destinat unei perioade determinate. Condiţiile puse la dispoziţia oamenilor străzii sunt de hotel. Mobilierul modern, geamurile au termopane, pereţii au fost izolaţi iar grupurile sanitare sunt nou- nouţe.

Botoşani: Boschetari îngheţaţi

Cu toate acestea, centrul de noapte este mai tot timpul gol. Persoanele fără adăpost preferă să stea pe străzi, la ghenele de gunoi sau prin subsoluri pentru că nu suportă restricţiile impuse de centru care vizează igiena şi programul.

22 din cele 40 de locuri sunt ocupate în această perioadă când termperaturile sunt foarte scăzute. „ Îi aducem cu forţa la centru cu ajutorul jandarmilor şi a poliţiştilor comunitari. Mulţi se întorc pe străzi după o zi" a declarat Dorin Burlacu, directorul SPLAS Botoşani care găseşte însă justificată această investiţiei uriaşă „ Marele câştig este cantina de ajutor social care funcţionează în cadrul complexului şi care deserveşte nevoiaşii oraşului" a mai spu şeful centrului.

Botoşani: Persoane fără adăpost

Cu aceşti bani s-ar fi putut construi o creşă, susţin la unison, botoşănenii care nu au unde să îşi lase pruncii. În municipiu funcţionează o singură creşă construită în vremea comuniştilor iar grădiniţele sunt supraaglomerate." Fac protecţie socială cu forţa în loc să ajute copiii" a spus Marinica Iliescu, asistent maternal.

Detalii despre acest subiect, luni în Adevărul de Seară

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite