Botoşani: 370.000 de lei luaţi de vânt la Mavromati: Acoperişul va fi înlocuit cu o prelată până se găsesc bani!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Judeţen nu are bani să repare acoperişul Policlinicii smuls de vânt . Echipamente medicale de 50.0000 de euro donate de Ambasada Japoniei sunt în pericol din cauza infiltraţiilor de apă din plafon.

O comisie din cadrul unităţii şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean a evaluat pagubele şi a stabilit că este nevoie de 370.000 de lei pentru un acoperiş nou la Secţia de explorări funcţionale.

„Nu sunt bani pentru calamităţi"

Consiliul Judeţean a cerut spitalului să suporte această cheltuială din fondul destinat pentru reparaţii curente. Conducerea unităţii crede că o astfel de investiţie va bloca activitatea spitalului. „ Acest fond este 670.000 de lei. Nu putem investi jumătate din bani în repararea acoperişului când avem alte investiţii urgente", a declarat Gheorghe Damian, director economic al Spitalul Judeţean „Mavromati" Botoşani care crede că statul trebuie să aloce bani pentru acoperirea acestor pagube naturale.

Repararea acoperişului distrus de vânt nu poate fi prevăzută nici în megaproiectul de 14 milioane de euro pentru modernizare a spitalului .

Aparatură japoneză pusă în pericol

Întârzierea lucrărilor pune în pericol echipamentele medicale în valoare de peste 50.000 de euro, donate acum cinci ani de Ambasada Japoniei, sunt în pericol din cauza infiltraţiilor de apă din plafon. Este vorba despre aparate necesare pentru electrocardiograme, ecofrafii dar şi alte investigaţii absolut vitale. Medicii sunt disperaţi mai ales că japonezii monitorizează permanent stare aparaturii donate. „Erau infiltraţii şi când exista acoperişul pentru că apa se prelingea în cabinte dar acum când nu mai există. Nu ne permitem să pierdem o investiţie atât de mare şi importantă pentru judeţ", a declarat dr. Iolanda Halasanu, şeful Secţiei de explorări funcţionale.

Mai multe aflaţi vineri în

stampila constanta
Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite