Botoşani: 20 de milioane lei promişi pentru o vamă modernă la Rădăuţi Prut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de milioane de lei din Fondul de Rezervă al Guvernului vor ajunge în judeţul Botoşani pentru amenajarea terenului şi a infrastructurii de la Vama Rădăuţi Prut.

Cel puţin acestea sunt promisiunile pe care autorităţile judeţene le-au primit din partea ministrului Vasile Blaga dar şi din partea premierului Emil Boc.

„Am asigurări personale de la domnul Blaga şi domnul Boc că va ieşi foarte curând o hotărâre de Guvern de alocare a sumelor necesare pentru acest tip de investiţii. Proiectul de Hotărâre pe care l-am depus este pentru o sumă de 20 milioane lei, din fondul de rezerva al Guvernului", a declarat Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.

Alte patru milioane de euro, cu aceeaşi destinaţie, urmează să fie alocaţi printr-un proiect cu finanţare europeană unde controbuţia judeţului Botoşani este de circa un milion de euro.

„Potrivit strategiei din acest moment, cu banii guvernamentali vom realiza amenajarea terenului şi infrastructura rutieră iar din banii europeni se va face construcţia spaţiilor şi asigurarea dotărilor necesare", a completat conducerea Consiliului Judeţean Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite