Botoşani: 2.000 de botoşăneni îşi dau licenţa în reluare la „Haret“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvenţii de la „Spiru Haret“ din anii 2008-2010 sunt obligaţi să repete examenul, altfel Ministerul Educaţiei nu le recunoaşte diplomele.

Citeşte şi:

Scandalul licenţei de la „Spiru Haret“, plin de contradicţii

Licenţa a fost programată în toamnă, în perioada 15-30 septembrie. Singura consolare pentru cei 2.000 de botoşăneni care vor susţine a doua oară examenul este că de data aceasta nu-i va costa nimic. Diplomele obţinute la toamnă vor fi în cele din urmă recunoscute de Minister.

„Prin punerea în practică a Ordonanţei 10, s-a reglementat intrarea în legalitate a tot ceea ce se întâmplă în această universitate. Studenţii cu diplomele care nu sunt acreditate vor mai da o dată examenele“, a declarat Daniel Funeriu, ministrul Educaţiei.

Dintre specializările care se predau la Centrul de Studii „Spiru Haret“ Botoşani,  doar cinci sunt recunoscute, anume cele de Limba Română, Marketing, Contabilitate, Istorie şi Finanţe-Bănci. Studenţii de la celelalte specializări sunt aşteptaţi în toamnă la examen. Printre aceştia se numără şi Costel (40 de ani), absolvent de Drept şi angajat al Poliţiei de Frontieră.
Bărbatul spera la o avansare, odată cu finalizarea studiilor superioare. El s-a văzut însă nevoit să completeze o nouă cerere pentru susţinerea examenului de licenţă.

„Eu am dat licenţa anul trecut şi atunci ne-au spus că totul este în regulă şi că  diplomele vor fi recunoscute. Am doar adeverinţă de licenţă că diplomele nu au fost eliberate. Norocul meu este că nu am apucat să primesc un beneficiu de la serviciu pe baza studiilor pentru că, sincer, nu ştiu ce se întâmpla acum. Oricum nu mi se pare corect să mai dau odată licenţa pentru că noi nu avem nicio vină“, subliniază poliţistul.

Bugetari cu emoţii
Majoritatea celor care se află în această situaţie şi vor trebui să repete licenţa sunt angajaţi în instituţiile publice şi s-au înscris la facultate pentru a obţine o funcţie sau un salariu mai bun. Odată cu această decizie se recunoaşte că diplomele de licenţă eliberate în anii 2008, 2009 şi februarie 2010 sunt nule. Nimeni până la această oră nu a putut însă să spună ce se va întâmpla cu cei care au beneficiat de mărirea salariului sau de promovarea în funcţie pe baza acestor diplome.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite