Botoşani: 121 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu, eveniment marcat cu slujbe şi lansări de carte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima zi a manifestărilor din cadrul Zilelor Eminescu va începe cu slujba de pomenire la Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril", din incinta Memorialului Ipoteşti.

Mai citiţi şi

Folk pe meleaguri eminesciene!

Zilele Eminescu, magnet pentru scriitorii din ţară

Cum astăzi se împlinesc 121 de ani de la moartea marelui poet, nu vor lipsi acţiunile de depunere de jerbe de flori la mormintele familiei şi a unei coroane la bustul poetului din curtea Memorialului Ipoteşti.

Tot astăzi va avea loc decernarea premiului naţional „Petru Creţia" pentru facsimilarea manuscriselor eminesciene, lansarea albumului „Ipoteşti - memoria unei case", a volumului „Eminescu - realitate şi sublimare poetică" dar şi vernisajul expoziţiei „Eminescu şi familia în cărţi şi documente".

Manifestarea de astăzi mai cuprinde, printre altele, o proiecţie de film „Manuscrisele Eminescu - Academia Română" dar şi Tabăra de Creaţie „ Ipoteşti - file din poveste", o tabără pentru elevi din Republica Moldova, Ucraina şi Serbia. Spre seară, botoşănenii vor putea lua parte la concertul Corala Lyra şi Anima Musica - Melodii pe versuri eminesciene.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite