Botoşani: 1,5 milioane de lei, topiţi de ultima zăpadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

2000 de tone de material antiderapant au aruncat drumarii pe drumurile judeţene unde s-a intervenit continuu cu 28 de utilaje de deszăpezire astfel că pe toate drumurile se circulă în condiţii de iarnă.

Cantitatea folosită reprezintă un sfert din stocurile consumate toate iarnă. Direcţia de Drumuri Judeţene a făcut noi comenzi de sare pentru că pe stoc mai sunt doar 500 de tone de material antiderapant suficient pentru o zi de deszăpezire. 250 de tone de nisip şi sare s-au aruncat şi pe străzile oraşului în această perioadă.

„Toată iarna am cheltuit 350 de mii de lei. Acum s-au dus deja 150.000 de lei în patru zile. Asta e iarna", a declarat Gheorghe Pricopi, director UrbanServ Botoşani.

Societatea de salubrizare, desemnată să deszăpezească străzile din municipiu, mai are pe stoc material antiderapant pentru încă patru zile. Conducerea societăţii a făcut comanadă de încă 150 de tone de sare care urmează să ajungă până la sfârşitul săptămânii la Botoşani. Azi dimineaţă, o ambulanţă a rămas blocată pe un drum comunal care leagă sateşe Soroceni şi Burla din localitatea Unţeni. Ambulanţa trebuia să ajungă la un copil bolnav de hernie inghinală când s-a împotmolit în nămeţi. Maşina a reuşit să ajungă la intervenţie cu ajutorul unui tractor al primăriei.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite