Botoşani: (EXCLUSIV) Profesorii dau în judecată statul pentru neplata salariilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această dimineaţă, s-au făcut tabele nominale cu profesorii care vor acţiona în judecată statul. Procesele vor fi individuale şi nu prin sindicate, anunţă cadrele didactice.

Primii care s-au hotărât să dea în judecată statul pentru că nu şi-a primit leafa pentru luna februarie sunt profesorii de la Colegiul Naţional „A.T.Laurian" din Botoşani. 50 de cadre didactice sunt hotărâte să îşi câştige salariul în instanţă." Ştim ca vor fi procese lungi şi costisitoare. Suntem dispuşi să mergem până la capăt pentru că oricum nu mai avem ce pierde. Vom cere inclusiv despăgubiri statului pentru întârzierile salariale pentru lunile ianuarie şi februarie", a declarat Elena Agachi, profesor Colegiul Laurian.

Botoşani: Elevii nu vor recupera materia

Botoşani: Profesorii nu vor semna protocolul umilinţei: Vezi aici scrisoarea deschisă a unui dascăl batjocorit de sistem!

Profesorii au ţinut să precizeze că protestele lor nu visează neacordarea majorărilor salariale de 33% ci neplata salariului pe luna februarie. „ Suntem dispuşi să mai aşteptăm acel procent dar să ni se dea salariile nu 500 de lei avans" a mai precizat profesorul Agachi.

La judecată vor ajunge alţi zeci de profesori din tot judeţul umiliţi de „ protocolul ruşinii" semnat de autorităţile judeţului. În şcoli se fac tabele nominale cu cei care vor da ajunge la instanţă.

La ora 12.00, peste 300 de profesori vor protesta în faţa Prefecturii pentru a III a zi consecutiv.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite