Botoşani:Vrajbă de la scutirea penalităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clienţii Termica fără datorii sunt revoltaţi că statul şterge penalităţile rău-platnicilor .Oamenii susţin că au făcut eforturi pentru plata facturilor spre desosebire  de aceştia care nu au trecut pe la asociaţie cu anii.

Legea care şterge penalităţile datornicilor la întreţinere împarte deja clienţii Termica în două tabere. Cei cu plata facturilor la zi sunt nemulţumiţi că rău platnicii sunt păsuiţi de stat. Gheorghe Cojocaru are 80 de ani şi nu a fost vreodată dator la Termica.

Pensionarul a făcut eforturi uriaşe pentru a-şi plăti lunar facturile spre deosebire de unii dintre vecinii săi care au acumulat datorii de mii de lei la căldură an de an şi sunt în pragul executării silite. Omul are o pensie de 1600 de lei şi nu va beneficia vreodată de ştergerea penalităţilor în cazul în care va „ uita" să îşi achite datoriile „ Am făcut economie mereu. Am pus repartitoare şi dau drumul doar câteva ore la căldură noaptea. Dorm iarna într-o cameră ca să mă pot descurca şi alţii huzuresc şi nu plătesc iar acum le taie penalităţile. Nu este corect" a spus Gheorghe Cojocaru, proprietarul unui apartament arondat Asociaţiei nr.1 din Botoşani.

La polul opus se află Florica Geambaşu, vecin asa care a acumulat datorii de 8300 de lei la Termica şi a primit ordin de executare silită. Veniturile familiei sale sunt sun 1000 de lei lunar şi a scăpat de penalităţile care ajungeau la 3000 de lei. 

Citiţi mai multe mâine în miercuri Adevărul de Seară

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite